Cum să-ți amenajezi livingul cu gust? 4 ponturi

606
Cum să-ți amenajezi livingul cu gust

Livingul unei locuințe este camera principală a acesteia, zona de primire a oaspeților, dar și cea de petrecere a timpului liber. Din acest motiv, stilul contează foarte mult în amenajarea unui living, pentru a te bucura de un spațiu cât mai elegant. Iată cum îți poți amenaja cu gust sufrageria, fără prea multe eforturi și fără a cheltui inutil foarte mulți bani.

Mobilierul de calitate- un prim aspect de luat în considerare

Prima impresie pe care ți-o faci despre un living este întotdeauna influențată de mobilierul folosit pentru amenajare. Există o multitudine de seturi de mobilă pentru living care te pot ajuta să îți transformi livingul într-o oază de eleganță, așa că ar trebui să îți stabilești în minte o schiță a elementelor de mobilier pe care ai vrea să le folosești în amenajarea ta.

Spre exemplu, poți folosi corpuri de mobilier care să acopere un perete și care să conțină nu doar dulapuri, ci și etajere, polițe și comode.

Este important să analizezi lucrurile cu care vei continua amenajarea mobilierului. Dacă vei folosi un televizor, vei avea nevoie de o comandă suficient de puternică astfel încât să suțină greutatea acestuia. 

De asemenea, dacă vrei să organizezi o bibliotecă, atunci ar trebui să iei în calcul achiziționarea unor corpuri de mobilier cât mai generoase, care să te ajute să amenajezi cât mai stilat.

Schimbă pardoseala livingului

Pentru multă vreme livingurile au fost acoperite cu diferite tipuri de materiale. Parchet, mochetă, gresie, fiecare dintre aceste materiale au adus un aport în ceea ce privește aspectul.

Dacă vrei să obții un aspect modern, de bun gust, ar trebui să iei în considerare și tendințele actuale. Vei vedea că se pune foarte mare accent pe pardoselile din materiale naturale, cum ar fi parchetul sau piatra naturală. 

Totuși, o caracteristică din ce în ce mai prezentă este folosirea acoperirilor epoxidice, materiale cu caracteristici foarte bune de rezistență, durabilitate și estetică.  

Canapeaua este centrul unui living

Dacă visezi la un living confortabil în care să îți petreci timpul, atunci o canapea este exact soluția de care ai nevoie. Canapeaua este probabil cel mai stilat element al unei încăperi atât de importante precum livingul, iar opțiunile sunt numeroase. 

Dincolo de culori și modele sau număr de persoane, poți alege canapele care să fie realizate din piele naturală, din piele ecologică sau tapițate cu materiale textile. În oricare dintre cazuri canapeaua este un simbol al eleganței și al răsfățului, iar aceasta contribuie din plin la o amenajare cu gust a livingului locuinței tale. 

Filtrează lumina cu perdelele potrivite

Stilul ține adesea și de felul în care reușești să determini toate elementele de amenajare să concure spre un țel comun. În acest caz, vei avea nevoie să acorzi atenție detaliilor, printre care și luminii naturale. 

Un spațiu prea luminos nu va fi foarte confortabil, la fel cum nici unul foarte întunecat nu îți va oferi confort. Alege perdele cu efect de filtrare a luminii naturale, astfel încât să te poți bucura de un living intim, chiar și pe timpul zilei.

Dacă tu consideri că este necesar, poți opta, de asemenea și pentru folosirea unor draperii opace, care să blocheze de tot lumina naturală, axându-te așadar mai mult pe iluminatul artificial. Această soluție este însă mai eficientă seara, atunci când draperiile te pot proteja de ochii curioși ai vecinilor tăi.

Livingul este piesa centrală a unei locuințe și zona în care timpul tău liber este petrecut într-un mod cât mai plăcut. Alege să amenajezi cu gust având în vedere aceste aspecte și simte-te liber să implementezi orice altă idee de amenajare ai avea.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare