11 destinații exotice accesibile pentru orice buget

549
11 destinații exotice accesibile pentru orice buget

Foarte mulți oameni își doresc o vacanță de neuitat într-un paradis exotic, însă destinațiile spectaculoase sunt adesea considerate scumpe și sofisticate. Doar că aparențele nu reflectă întotdeauna realitatea! Poți să visezi la ape de un albastru ireal, palmieri care se înalță falnici spre cer și întinderi de nisip fascinante, deoarece există locuri unde dorințele ți se pot îndeplini chiar și fără să cheltuiești o mică avere. Iată către ce destinații exotice, accesibile oricărui buget, îți poți îndrepta atenția:

 • Sharm el Sheikh, Egipt

O vacanță în Egipt reprezintă ocazia perfectă pentru a te bucura de tot ce au mai frumos de oferit țărmurile Mării Roșii. Minunata stațiune Sharm el Sheikh, care se află în peninsula Sinai, este renumită pentru confort, modernism, nisip fin, ape turcoaz, recifuri de corali multicolori și variante de cazare pentru toate gusturile și bugetele.

 • Ischia, Italia

Destul de puțin cunoscută de către turiști, Ischia este un loc ce abundă în peisaje mirifice. Plajele sunt liniștite, nisipul fin și apa cristalină, întregul tablou fiind completat de un decor montan superb.

 • Palawan, Filipine

Una dintre cele mai accesibile destinații exotice este și Filipine, țara cu cele mai impresionante locuri din lume. Aici, turiștii sunt întâmpinați ca într-un basm, cu ape azurii, plaje superbe cu nisip alb și peisaje tropicale absolut fabuloase. Palawan, cea mai populată din cele peste 7.000 de insule ale arhipelagului filipinez, poate fi o alegere excelentă pentru un sejur incredibil.

 • Phu Quoc, Vietnam

Provocatoare, incitantă și deosebită, Vietnam se numără printre cele mai prietenoase destinații exotice în ceea ce privește costurile. Dacă vrei să descoperi un paradis tropical scăldat de apele turcoaz ale Golfului Thailandei, îndreaptă-ți atenția spre insula Phu Quoc, care concentrează aproape tot ceea ce înseamnă ținutul dragonului zburător.

 • Bali, Indonezia

În filmele unde acțiunea se desfășoară într-un cadru exotic, la ocean apare des Bali. Un loc uimitor, supranumit “Insula Zeilor”, care te va atrage prin simplitatea și frumusețea sa. De la plaje exotice și până la temple magice și terase de orez, orice lucru te va impresiona în această regiune din Indonezia.

 • Bentota, Sri Lanka

Țara elefanților și a ceaiului Ceylon încă nu este afectată de turismul în masă, iar prețurile sunt destul de mici. Dacă îți dorești o excursie deosebită alege Bentota, o zonă faimoasă a acestei frumoase insule, situată la 64 de kilometri distanță de capitala Colombo. Peisajul, dominat de cocotieri, face perfectă orice vacanță prelungită la plajă.

 • Phuket, Thailanda

Fără îndoială, multe persoane asociază Thailanda cu un mic colț de rai. Această țară este prin excelență exotică, dar în același timp disponibilă și accesibilă pentru toate categoriile de vizitatori. Cea mai mare și mai cunoscută insulă din Thailanda este Phuket, o atracție de top la nivel mondial, cu zile calde și însorite pe tot parcursul anului.

 • Punta Cana, Republica Dominicană

Deși se remarcă prin bogăția sa naturală, care include jungle, păduri de pini, lanțuri muntoase, cascade sau recifuri de corali, Republica Dominicană nu mai este demult o destinație la care turiștii doar visează. Din contră, țara a devenit populară pentru sejururile accesibile, iar stațiunea Punta Cana dovedește acest lucru din plin.

 • Riviera Maya, Mexic

Dacă vrei să te bucuri de un peisaj exotic mult mai frumos decât ți-l pot prezenta documentarele, alege să te răsfeți cu o vacanță în Mexic. Riviera Maya se află în regiunea Quintana Roo, una destul de ieftină, ce merită din plin să fie explorată.

 • Santorini, Grecia

Amplasată pe un vulcan activ, Santorini este bijuteria Mării Egee și una dintre cele mai romantice insule din lume. Apusurile de poveste, plajele colorate, apa cristalină și căsuțele albe transformă această destinație într-una senzațională, perfectă pentru distracție și relaxare.

 • Vis, Croația

Vacanța ta într-o destinație de vis se poate desfășura în condiții excelente în una dintre cele mai îndepărtate insule populate din Croația – Vis.
Minunata zonă din Marea Mediterană se dezvăluie turiștilor în toată splendoarea sa și îi fascinează cu incredibila frumusețe a naturii. 

Când vine vorba de asemenea locuri exotice, turiștii se așteaptă întotdeauna la costuri mai ridicate. Cu toate acestea, sunt o mulțime de destinații superbe în lumea întreagă unde te poți răsfăța cu vacanțe de neuitat, fără un efort financiar consistent. Trebuie doar să le cauți!

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare