Șapte idei de amenajare a casei potrivite pentru iubitorii de artă

393
Șapte idei de amenajare a casei potrivite pentru iubitorii de artă

Te fascinează picturile de la Luvru? Ai admirat, dintotdeauna, sculpturile lui Brâncuși? Ești îndrăgostit de atmosfera dintr-un muzeu de artă? Cu siguranță, ți-ai dori să găsești o parte din toate aceste elemente și în locuința ta. Însă, cu puțină creativitate și inspirație, îți poți transforma casa într-un adevărat sanctuar al artei. Iar dacă ai nevoie de câteva idei, iată o serie de recomandări pe care le poți pune în practică.

Optează pentru pereți întunecați

În general, pereții întunecați oferă un aspect mult mai dramatic unei încăperi, așa că poți schimba puțin atmosfera din locuința ta, optând pentru culori închise. Spre exemplu, poți opta pentru nuanțe de bleumarin, gri, verde închis, maro sau chiar și negru, pentru un perete accent. Astfel, vei obține un impact vizual impresionant. De asemenea, poți opta și pentru un tapet fin, într-o nuanță închisă, fără imprimeuri prea dese sau ieșite din comun, astfel încât să nu încarci prea mult atmosfera. Atunci când optezi pentru pereți închiși la culoare, poți alege anumite accesorii statement, care să atragă atenția privitorilor. De exemplu, o ramă aurie s-ar potrivi perfect pe un perete verde, iar o oglindă cu ramă argintie s-ar vedea inedit pe un perete bleumarin.

Alege contraste puternice

Dacă ești o fire creativă, atunci acest aspect ar trebui să se reflecte și în stilul de amenajare al casei tale. Optează pentru contraste puternice și îndrăznețe, care să ofere un plus de energie locuinței. De exemplu, poți încerca o combinație de culori strălucitoare, cum ar fi galbenul, rozul aprins sau roșu, care vor ieși în evidență într-un mod deosebit, atunci când vor fi alăturate unui argintiu sau chiar unui negru, spre exemplu. Aceste combinații de culori vor oferi locuinței un plus de eleganță și originalitate.

Transformă vechile obiecte de mobilier în piese unice

Cu siguranță ai prin casă piese vechi de mobilier, pe care nu le mai folosești și care îți ocupă spațiu. Nu renunța la ele! Transformă-le într-un fel de obiecte de artă unice. De exemplu, o noptieră veche poate ajunge o măsuță elegantă de cafea, pe care o poți picta într-un stil inedit. De asemenea, poți transforma un dulap vechi într-o bibliotecă interesantă cu rafturi colorate, sau un scaun vechi într-o piesă statement, care să atragă toate privirile.

Optează pentru o podea îndrăzneață

În fiecare living room găsești aceeași podea clasic din lemn. Însă, dacă îți dorești o atmosferă non-conformistă în apartamentul tău, poți opta pentru o podea cu modele îndrăznețe. Spre exemplu poți folosi gresie alb-negru, pentru a crea un contrast dramatic, dar și efectul inedit al unei table de șah. De asemenea, poți opta pentru linoleum colorat sau chiar pentru mochete cu modele excentrice. Dacă te numeri printre iubitorii de imprimeuri, poți să optezi pentru un covor cu animal print. Un astfel de covor de dimensiuni mari ar arăta incredibil pe podeaua livingului, alături de o canapea imensă din piele.

Caută un mobilier excentric

Dacă te pasionează arta, atunci casa ta ar trebui să iasă din tiparele clasice și să arate ca un adevărat muzeu, cu detalii unice și creative. Tocmai, de aceea îți recomandăm să alegi un mobilier excentric sau cu elemente uimitoare, care să facă diferența dintre minimalism și extravaganță. Spre exemplu, poți alege piese de mobilier care să conțină curbe exagerate sau margini foarte drepte, uși cu forme geometrice sau accesorii în culori aprinse.

Alege câteva tablouri

Din casa unui iubitor de artă nu trebuie să lipsească tablourile, care ar trebui să fie elementele cheie ale întregii amenajării. Dacă deții câteva picturi impresionante, le poți așeza pe pereții holului, dar și în living room, sau în dormitor, deasupra patului, pentru a te bucura de o imagine deosebită. Pe lângă picturile clasice în ulei, poți alege și câteva tablouri abstracte printate pe canvas, care s-ar potrivi perfect într-o casă decorată în stil creativ.

Optează pentru oglinzi imense

O altă metodă prin care poți adăuga puțină personalitate locuinței tale este să folosești oglinzi. Optează pentru mărimi exagerate, pentru a scoate din anonimat întreaga încăpere. De asemenea, poți transforma un întreg perete din baie într-o oglindă imensă, sau poți monta o oglindă pe dulapul din dormitor.

Dacă îți dorești o locuință desprinsă din filmele hollywoodiene, atunci poți lua în calcul recomandările pe care ți le-am oferit. Încearcă să faci alegeri cât mai creative și să te bucuri de un ambient cât mai relaxant și personalizat în funcție de nevoile și de gusturile tale.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare