Cum să alegi aspiratorul profesional potrivit pentru afacerea ta

1177

Aspiratoarele profesionale au un rol vital în combaterea prafului și mizeriei din toate tipurile de locuri de muncă și în timp ce principiile fundamentale ale aspiratoarelor profesionale sunt similare cu cele ale aspiratoarelor domestice cu care suntem cu toții familiarizați, sunt deobicei mai mari și mai robuste fiind capabile să execute o varietate de sarcini diferite.

BEST DISTRIBUTION SRL pun la dispoziție clienților prin intermediul magazinului online www.serveteledehartie.ro o gamă diversă de aspiratoare profesionale prin intermediul categoriei echipamente curățenie Taski.

Ghidul BEST DISTRIBUTION în alegerea echipamentului de curățenie potrivit

Modul de funcționare a aspiratoare profesionale

Aspiratoarele sunt alimentate de un motor, cu un ventilator care absoarbe aerul și murdăria în mașinărie, blocând mizeria prin intermediul unui filtru și apoi împingând aerul curat din nou afară. Un principiu destul de simplu, însă dacă un aspirator se potrivește sau nu nevoilor tale depinde de un număr de factori:

Puterea de absorbție sau de aspirare

Cantitatea de putere de aspirare de care vei avea nevoie depinde foarte mult de tipul de mizerie care urmează să fie colectat. O mizerie mai ușoară și mai fină necesită un flux de aer mai mare și o putere de aspirare mai mică, în timp ce mizeria mai grea și mai mare necesită o aspirare mai puternică.

Tipul de mizerie pe care urmează să o aspiri

Majoritatea aspiratoarelor se pot ocupa de orice tip de mizerie uscată, dar mizeria umedă și impuritățile necesită folosirea unui aspirator umed și uscat. Din fericire există o gamă de aspiratoare profesionale ce pot fi reglate de la modul de operare uscat la cel umed și invers, astfel încât pot fi folosite în ambele scopuri.

Volumul de aer aspirat

Fluxul de aer sau volumul de aer aspirat este rezultatul vitezei medii a aerului multiplicat cu diametrul furtunului. Așa că, cu cât este mai mic furtunul de aspirare, cu atât mai puțin volum de aer vom avea, dar puterea de aspirare va fi mai mare.

Puterea motorului de aspirator

În general, aspiratoarele cu motoare mai mari au o putere de aspirare mai mare. Aspiratoarele profesionale, cum sunt cele scoase în evidență în echipamente curățenie Taski din magazinul online BEST DISTRIBUTION, au o gamă largă de putere a motorului, dar la fel ca multe lucruri în viață, dimensiunea nu este totul și eficiența acestor mașinării este determinată de calitatea ingineriei, potrivirea pentru anumite scopuri de folosire și cât de bine este întreținut.

Rezervorul de colectare

Majoritatea aspiratoarelor profesionale colectează mizeria într-un rezervor, așa că dimensiunea acestui rezervor ar putea fi relevantă pentru tine. Dacă aspiri foarte multă mizerie fină, probabil va trece ceva timp până umpli rezervorul, dar mizeria mai mare și molozul poate să îți umple rezervorul imediat.

Așa că gândește-te cât de multă mizerie aspiri și cât de des vrei să golești rezervorul, fiindcă un rezervor foarte mare poate rezulta într-o aspirare mai slabă. Rezervoarele sunt de cele mai multe ori fabricate din oțel inoxidabil, un material foarte bun, rezistent la abraziune mecanică.

Nivelul de zgomot al aspiratorului

Aspiratoarele silențioase devin din ce în ce mai populare și sunt potrivite pentru magazine, spitale, hoteluri și alte zone publice. Dacă ești interesat ca aspiratorul tău să nu facă o gălăgie prea mare, caută aspiratoare profesionale cu nivelul sunetului sub 80 de decibeli.

Sisteme de filtrare

Pentru o folosire mai ușoară și eficiență, un aspirator cu un sistem de filtrare eficient va minimiza înfundarea și va fi mai ușor de păstrat curat. Unele aspiratoare profesionale au filtre speciale care colectează cele mai mici particule, ajutând la menținerea calității superioare a aerului în zonele sensibile la praf.

Ai nevoie de ajutor în alegerea aspiratorului profesional potrivit pentru nevoile tale și ale afacerii tale? Fiind o firmă de top în domeniul produselor și echipamentelor de curățenie, BEST DISTRIBUTION are o experiență desăvârșită în domeniu și te poate consilia în alegere echipamentelor și produselor potrivite la prețul potrivit.