Cum amenajezi eficient camera copilului

775

Copiii au nevoie chiar și la o vârstă mică de un spațiu al lor, pe care să îl gestioneze așa cum le place și în care să se poată juca în voie. A avea camera proprie de la o vârstă fragedă joacă un rol esențial în responsabilizarea celor mici și îi ajută pe măsură ce cresc.

Cum ar trebui să arate camera copiilor?

Pentru ca aceștia să se simtă cât mai bine, este indicat ca mobila pentru copii să le respecte preferințele în materie de culori și design. În prezent, există modele extrem de creative, care sunt concepute extrem de bine și din punct de vedere al economisirii spațiului din încăpere, pentru a lăsa suficient loc pentru joacă.

În ceea ce privește patul, puteți opta atât pentru modele clasice, cât și pentru modelele de pat etajat care au devenit din ce în ce mai populare pentru că arată extrem de interesant și transformă mersul la culcare într-o adevărată aventură pentru cei mici. Cele din urmă nu sunt recomandate doar pentru copiii care împart camera cu frații lor, ci inclusiv pentru copiii care au propria cameră.

O altă piesă importantă este biroul, care este semnificativ pentru copiii ceva mai mari. Totuși în amenajarea camerei este bine să luați în considerare această piesă chiar de la început deoarece poate fi mai dificil să o inserați mai târziu într-un ansamblu deja format.

La acestea se pot adăuga și alte detalii, atât cu rol practic, cât și cu rol decorativ. Spre exemplu, atunci când vine vorba de alegerea de dulapuri pentru copii potrivite, acestea trebuie să fie concepute în așa fel încât cei mici să le poată utiliza cu ușurință și fără riscul de a se accidenta. De aceea, trebuie evitate modelele clasice de dulapuri pentru living, care deși arată extrem de bine și elegant, nu sunt potrivite deloc pentru cei mici și mai ales pentru o cameră destinată lor.

Ce detalii pot aduce un plus în camera copilului?

Extrem de interesante sunt picturile pe pereți cu personajele favorite din desene animate sau de ce nu decoruri formate din jucării precum case de păpuși, mașini sau alte jocuri creative îndrăgite de cei mici, care arată în același timp extrem de bine. În plus, puteți adăuga leduri sau accesorii fosforescente care vor transforma total camera celui mic pe timp de noapte, oferindu-i starea de confort de care are nevoie pentru un somn odihnitor.