3 noutăţi despre tehnologia şi performanţa automobilelor

235
3 noutăţi despre tehnologia şi performanţa automobilelor

Folosirea tehnologiei in industria automobilistica are cateva scopuri foarte bine definite, mai exact sporirea sigurantei conducatorilor auto, economisirea combustibilului si crearea unei experiente personalizate, cu ajutorul conectivitatii. Acestea fiind zise, la ce se pot astepta cumparatorii de autovehicule in anii urmatori si care sunt cele mai interesante noutati care au vazut deja lumina zilei sau urmeaza sa ne uimeasca? 

Afla din randurile urmatoare!

Masinile electrice sau hibrid

Faptul ca avem din ce in ce mai multa nevoie de masinile electrice sau de cele hibrid pentru a reduce amprenta de carbon, nu mai este de mult o noutate. Totusi, cu fiecare an care trece, tehnologia folosita de producatori se perfectioneaza si astfel aceste modele ajung incet, dar sigur, sa concureze cu cele traditionale, pe carburant. Daca vrei sa participi la aceasta schimbare, achizitionarea unei masini hybrid prin programul RABLA 2022 poate fi una dintre cele mai simple modalitati.

Marii producatori de masini electrice sau hibrid incearca in prezent sa foloseasca locurile de parcare si drept statii de incarcare. Diverse aplicatii software sunt dezvoltate pentru ca statiile de incarcare sa poata estima necesarul electric pentru fiecare automobil in parte si sa poata adapta viteza de incarcare de la un autovehicul la altul. 

In prezent se lucreaza si la caroserii cu capacitati de stocare electrica, tehnologie care ar urma sa inlocuiasca voluminoasele baterii care la momentul actual sunt responsabile pentru cat de grele sunt masinile hibrid. 

Masinile care se conduc singure 

Autovehiculele care se conduc singure nu sunt nici pe departe un concept nou, mai ales ca exista deja masini care se pot parca singure sau functioneaza pe pilot automat. In prezent aceste modele folosesc o suita de radare, lasere, si diverse camere pe care le utilizeaza in procesul de analiza a informatiilor despre mediul imediat inconjurator. Astfel vehiculele gasesc rute alternative sau proceseaza diverse semne de circulatie chiar inainte ca acestea sa devina vizibile. 

Daca masinile fara sofer vor deveni norma, se estimeaza ca majoritatatea accidentelor, cauzate de greseli umane sau din cauza oboselii, vor disparea. Pe viitor este posibil sa te urci la volan chiar si fara sa ai carnet. 

Masinile interconectate

Dispozitivele dintr-o casa au ajuns sa comunice intre ele cu ajutorul Internetului lucrurilor si exact acelasi concept se doreste a fi aplicat cand vine vorba de automobile. Astfel, o multime de constructori vor sa implementeze o noua tehnologie care sa permita masinilor sa comunice intre ele cu ajutorul semnalelor wireless. 

Asadar, fiecare automobil va putea sa transmita informatii despre trafic, dar si despre viteza proprie sau locatie catre celelalte masini. Desigur, acest concept poate include si infrastructura, fapt care va creste conectivitatea. 

In prezent exista masini care folosesc conceptul de inteligenta artificala pentru a se adapta la trafic sau folosesc scaune biometrice care colecteaza informatii despre soferi si preferintele lor. Urmarirea masinilor cu ajutorul internetului va fi de asemenea posibila in momentul in care fiecare autovehicul va avea propria amprenta digitala. 

Esti entuziasmat pentru ce ne rezerva viitorul?

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare