10 sfaturi pentru organizarea perfectă a unei călătorii cu mașina

518
10 sfaturi pentru organizarea perfectă a unei călătorii cu mașina

Te pregătești de plecare către vacanța mult așteptată sau pornești într-o călătorie de weekend? Ca să ajungi cu bine la destinație, trebuie să ai grijă de automobilul tău. Iată câteva sfaturi ca să organizezi perfect un drum lung cu mașina.

Mergi la vulcanizare ca să verifici anvelopele mașinii 

Primul popas pe care trebuie să-l faci cu mașina este la vulcanizare, ca să verifici anvelopele. Presiunea optimă este între 2 și 2,5 atmosfere, egală pe față și pe spate. Ai grijă să ai la cauciucurile potrivite pentru vremea de afară, observă cu atenție eventuale crăpături în anvelope și înlocuiește jantele, dacă este cazul. 

Vizitează un service auto pentru verificareaări la lichidelore consumabilemașinii

Treci pe la service și solicită verificarea lichidelor ce asigură funcționarea optimă a automobilului: lichidul de frână, lichidul de răcire, uleiul de motor, lichidul de servodirecție și, cel de transmisie. și din ștergătoarele de parbriz.

Continuă verificările cu bateria și sistemul de iluminaret

Bateria mașinii este foarte importantă, așa că programează o revizie riguroasă a elemenților, terminațiilor și cablurilor de legătură. Următorul pe listă este sistemul de iluminaret: faruri, stopuri, lumini de frână, semnalizatoare, lumini de marșarier și lumini de poziție, lumini de avarie, leduri din interior.

Alimentează mașina cu cei mai buni combustibili 

Ca să te bucuri de o călătorie perfectă cu mașina, alimentează cu acei combustibili premium care să asigure funcționarea ireproșabilă a motorului. Nu trebuie să cheltuiești mult ca să faci plinul: aplică online pentru a obține CardAvantaj și beneficiezi de ofertele partenerilor din domeniul auto. De exemplu, dacă alimentezi la Rompetrol de cel puțin 200 de lei, primești înapoi 10 lei pe card. Ai la dispoziție plata în 3 rate și beneficiezi de 0.3% bonus. 

Verifică centurile de siguranță și climatizarea 

Ca să circuli regulamentar pe drumuri publice, ai nevoie de centurile de siguranță. Acestea trebuie să fie funcționale, să nu se blocheze sau să prezinte deteriorări ale materialului. Confortul de care ai nevoie la drum lung este oferit de aparatul de climatizare, așa că verifică-l, să fie în regulă și să-ți asigure temperatura optimă în interiorul mașinii.

Pregătește actele mașinii și ale șoferului

Când pleci în vacanță cu mașina, pune în torpedou actele mașinii: ITP, cartea de identitate a vehiculului, asigurarea obligatorie RCA, eventual și asigurarea Casco. Cumpără rovinieta potrivită pentru călătoria pe care o vei face și verifică să ai la tine permisul auto și buletinul.

Pune în mașină trusa de prim-ajutor și echipamente în caz de avarii

Este obligatoriu să ai în mașină trusă de prim ajutor, extinctor, triunghiuri și vestă reflectorizantă, cabluri de curent pentru baterie, trusă de scule. Adaugă la cutia cu accesorii tehnice și adaptoare pentru încărcarea diverselor dispozitive mobile, baterii, lanterne și pelerine de ploaie.    

Organizează portbagajul ca să-ți încapă toate bagajele

Când pleci în vacanță, toți ai casei au bagaje voluminoase. Ca să încapă toate geamantanele, valizele, echipamentele sportive și articolele de plajă, folosește organizatoare, separatoare, cutie portbagaj de plafon, bare transversale pentru prindere și fixare.

Stabilește itinerarii, locuri de popas la hoteluri și restaurante

Călătoria cu mașina este un mod agreabil de-a explora ținuturi noi, regiuni pitorești din țară și din lume. Folosește hărți rutiere, stabilește itinerarii și locuri de popas. Alege hoteluri accesibile, moteluri situate în apropierea obiectivelor turistice, restaurante și pensiuni unde să savurezi specialitățile gastronomiei locale. 

Realizează un playlist de călătorie, cu melodii îndrăgite de toți pasagerii

Organizarea perfectă a călătoriei cu mașina trebuie să cuprindă și elementele de atmosferă, ce asigură buna dispoziție și cheful de distracție. Este vorba despre muzică: un playlist bine realizat reprezintă cel mai bun tovarăș de drum, și toți pasagerii vor fredona melodiile favorite.

Ia în considerare sfaturile prezentate și bucură-te de o excursie minunată la volanul mașinii tale!