Cum se aplică vopseaua lavabilă? 4 sfaturi utile

341
Cum se aplică vopseaua lavabilă?

Schimbarea aspectului unei camere se poate face cel mai ușor cu ajutorul aplicării unei vopsele lavabile. Gama de vopsele este în prezent foarte amplă, astfel că ai cu siguranță de unde să alegi nuanța sau brandul dorite. Dacă deja te-ai hotărât la o nuanță anume și ai nevoie de sfaturi cu privire la aplicare, atunci în acest material vei găsi tot ce trebuie să știi. 

Alege corect vopseaua și amorsa

Pentru ca o lucrare de renovare să iasă perfect este nevoie de alegerea unor materiale calitative. Este nevoie de o vopsea lavabilă de calitate, care să aibă o putere mare de acoperire și consumuri mici. Astfel, poți intra pe Mathaus pentru vopsele lavabile pentru că aici vei găsi produse calitative, care să răspundă cât mai bine nevoilor tale.

În plus, vei avea nevoie și de o amorsă calitativă, care să ajute la aderența materialului și la pregătirea suportului în vederea efectuării lucrărilor. Amorsa trebuie să fie de calitate, pentru că uneori de ea depinde rezistența și aspectul lucrării. 

Pregătește stratul suport înainte de aplicarea materialelor

Odată ce ai ales vopseaua lavabilă este momentul să pregătești suprafețele în vederea acoperirii acestora. Va trebui să decopertezi straturile existente, pentru a putea aplica o vopsea nouă, mai ales dacă vopseaua veche era deteriorată. În plus, odată ce pereții sunt decopertați, va fi nevoie să faci reparațiile la nivelul stratului suport. 

Fisurile, golurile și găurile vor trebui reparate, pentru că în caz contrar orice defect structural se va vedea la nivelul finisajelor. Aplică ulterior un glet pentru finisarea suprafețelor, astfel încât acestea să fie perfecte pentru finisarea cu vopsea lavabilă. 

Aplică amorsa înainte de vopsea

Dacă ai efectuat reparațiile și de asemenea ai permis pereților să se usuce complet, este momentul să se aplice amorsa. Amorsa joacă un rol foarte important în procesul de renovare sau amenajare interioară deoarece ea nivelează suprafața și fixează particulele de praf care mai rămân ulterior proceselor de desprăfuire. 

Prin aplicarea amorse suprafețele devin mai line, cu mai puține imperfecțiuni. Ulterior aplicării amorsei este necesar un timp de uscare, pentru ca mai apoi să poată fi aplicată vopseaua lavabilă. 

Aplică în mod corect vopseaua lavabilă 

Pentru a aplica vopseaua lavabilă este necesar să consulți fișa tehnică a produsului pentru a vedea care este consumul de material pentru fiecare strat. Vopseaua lavabilă este concentrată, așadar nu va trebui să o aplici în forma în care se găsește în cutie, ci în amestec cu o anumită cantitate de apă. 

Dacă vrei să știi câtă apă se pune în lavabilă poți consulta fișa tehnică sau poți întreba specialiștii în domeniu. Aceștia te pot ghida cu ușurință spre punerea în operă corectă a materialelor, astfel încât renovarea să fie un succes.

După ce ai amestecat vopseaua cu apa, va fi nevoie să folosești un trafalet, o pensulă sau un pistol de vopsit cu ajutorul cărora să începi aplicarea. Mișcările trebuie să fie ample și sigure, pentru a distribui cât mai uniform vopseaua. 

Este recomandat ca înainte de a aplica vopseaua să protejezi zonele sensibile ale casei tale. Folosește ziare sau hârtie pentru a proteja pardoselile și  benzi de hârtie pentru plinte. Eliberează camera de mobilier sau acoperă-l cu ajutorul unei țesături.

Aplică primul strat de vopsea, lasă-l să se usuce și mai apoi aplică-l și pe cel de-al doilea, pentru a obține nuanța dorită. 

Acestea sunt câteva sfaturi utile pentru aplicarea vopselei lavabile, indiferent dacă vorbim despre suprafețe interioare sau exterioare. Alege să folosești vopsele de calitate și nu uita de amorsă, deoarece de aceasta depinde în mare parte calitatea lucrării.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare