Cum să alegi corect ochelarii de soare? 3 recomandări

98
Cum să alegi corect ochelarii de soare? 3 recomandări

Ochelarii de soare ar trebui să fie nelipsiți din ținutele tale pe tot parcursul anului, dar cu atât mai mult în lunile de vară. Alegerea perechilor perfecte nu este un proces ușor, iar din acest motiv venim în ajutorul tău cu recomandări în funcție de protecția UV oferită, de culoarea lentilelor și de dimensiunile ramei.

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare

Îți place să ai o singură pereche de ochelari de soare pe care să o integrezi în toate ținutele sau, din contra, vrei o colecție vastă? Indiferent de zona în care te situezi, îți recomandăm să alegi produse de calitate înaltă și potrivite atât stilului tău, cât și activităților pe care le practici.

Spre exemplu, dacă petreci timp în aer liber când soarele este puternic sau practici sporturi nautice, comanda ochelari de soare cu lentile albastre. Acestea au un efect de relaxare asupra ochilor și îmbunătățesc percepția culorilor și contrastul. Iată mai multe sfaturi în continuare.

1. Vezi care este categoria filtrului UV

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu cu rol estetic, ci și un instrument important de protecție a ochilor împotriva radiațiilor ultraviolete (UVA și UVB). Nu toate perechile oferă același grad de protecție și, în plus, este important să achiziționezi aceste produse doar din magazine fizice sau online de încredere, cu certificate de garanție a calității.

Filtrele UV sunt împărțite în 5 categorii: de la 0 – protecție împotriva vântului, dar nu și a razelor ultraviolete – la 4 – protecție foarte puternică, potrivită pentru radiații solare și reflexii foarte puternice (lentilele acestea sunt interzise pentru șoferi). Ochelarii din clasa a doua și a treia sunt potriviți pentru zilele normale de vară, respectiv cu soare intens.

2. Alege culoarea lentilelor în funcție de activități

Lentilele ochelarilor de soare sunt disponibile într-o varietate de culori și nuanțe, fiecare fiind potrivită pentru anumite activități sau condiții de lumină:

  • lentile albastre – asigură percepția bună a culorilor și te ajută să distingi mai bine contururile obiectelor;
  • lentile gri – pentru lumină puternică, deoarece reduc intensitatea acesteia;
  • lentile verzi – potrivite pentru condus, pentru că nu modifică percepția culorilor;
  • lentile maro – îmbunătățesc contrastul și sunt, de asemenea, recomandate pentru șoferi;
  • lentile galbene – preferate de jucătorii de golf sau de cei care vor mai mult contrast între mingi sau diverse obiecte și cerul albastru.

3. Optează pentru dimensiunile corecte ale ramei

Când alegi ramele de ochelari de soare, nu te opri doar la modul în care se potrivesc cu forma feței tale. Acestea nu trebuie să te strângă la tâmple sau să alunece pe nas. Mai mult, te poți bucura de un grad mai mare de protecție împotriva razelor UV și de un confort ocular sporit, dacă optezi pentru lentile supradimensionate și modele de rame cu brațe late.

Alegerea corectă a ochelarilor de soare nu implică doar considerente estetice, ci și protecția UV oferită, culoarea lentilelor și dimensiunile ramei. Este esențial să ții cont de aceste recomandări, pentru a te bucura de zilele însorite și de practicarea în siguranță a unor activități diverse.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare