7 calități ale saltelei de luat în considerare pentru un somn perfect

767

Multe persoane nu își dau seama cât de importantă este salteaua pe care o au, pentru un somn consistent și bun. Dacă salteaua dumneavoastră este veche sau dacă nu susține corpul în mod corespunzător, apar dureri continue de cap, gât, spate și umăr iar calitatea somnului are de suferit.

Magazinele online oferă o gamă variată de produse la prețuri foarte bune, dar trebuie să știi ce calități să cauți la viitoarea ta saltea. Acest articol are rolul de a vă prezenta cele mai importante calități pe care trebuie să le căutați la viitoarea saltea

Fermitate

Fermitatea saltelei este unul dintre cei mai importanți factori când alegeți o saltea. Majoritatea oamenilor preferă o fermitate medie, dar unii oameni adoră o saltea mai dură, mai fermă, în timp ce alții preferă ceva mai moale și mai confortabil. Majoritatea saltelelor sunt evaluate pe o scară de fermitate între 1 și 10, 1 fiind extrem de moale, 2-3 fiind saltele moi, 4-6 sunt saltelele medii, 7-9 sunt cele ferme și 10 fiind saltelele foarte ferme. Alegerea vă aparține, puteți opta pentru saltele mai moi sau mai tari, pentru confortul personal.

Textură

Trebuie luată în considerare și textura saltelei. Deși probabil că veți pune o husă și cearșafuri pe saltea înainte de a dormi pe ea, este posibil să simțiți totuși textura de bază a saltelei atunci când vă așezați pe ea. Majoritatea saltelelor au unele cusături sau modele, iar asta poate deranja anumite persoane, de aceea e bine să verificați și acest aspect al saltelei.

Material

Saltelele sunt realizate din diferite materiale. De exemplu, saltelele de modă veche cu arcuri interioare folosesc arcurile metalice ca mod principal de sprijin, în timp ce spuma cu memorie tinde să fie mai populară în zilele noastre.

Saltelele moderne sunt realizate cu materiale de calitate superioară și oferă un sprijin al corpului mai bun. Confortul oferit de materialul din care este fabricată salteaua poate fi subiectiv. Multe persoane preferă saltelele cu spumă cu memorie sau pe bază de gel, dar există și persoane care preferă în mod natural saltelele mai tari și rigide.

Mărime potrivită

Dimensiunea saltelei dumneavoastră va juca, de asemenea, un rol important pentru confortul somnului. Este posibil să aveți limitări de design, cum ar fi un cadru de pat de o anumită dimensiune. Unele dimensiuni mai rare pot face dificilă găsirea de saltele potrivite,  dar asta nu va afecta direct calitatea somnului. După cum știți, paturile mai mari tind să fie mai bune pentru majoritatea oamenilor, mai ales dacă dormiți cu un partener. Mai mult spațiu înseamnă că veți avea mai multă flexibilitate pentru a vă întinde și a adopta diferite poziții în timpul nopții.

Longevitate

Unele saltele vor rezista mai mult decât altele. De exemplu, unele tipuri de saltele se uzează mai mult în timp, cum ar fi saltelele cu arcuri interioare, și vor trebui înlocuite mai repede. Alte saltele sunt fabricate cu mai multă atenție la calitate, așa că vor avea în mod natural o durată de viață mai lungă; de aceea este important să alegeți furnizor de saltele de înaltă calitate. Este recomandat să vă înlocuiți salteaua la fiecare 10 ani, dacă nu mai des, iar longevitatea saltelei contează.

Ajustabilitate

Majoritatea saltelelor nu sunt reglabile. Cu toate acestea, unele saltele pot fi ajustate atât din punct de vedere al poziției, cât și al fermității, iar unele saltele oferă ajustări diferite atât pentru partea stângă, cât și pentru cea dreaptă a patului. Somnul devine astfel mai confortabil.

Preț convenabil

În cele din urmă, trebuie luat în considerare prețul. Bugetul dumneavoastră poate fi un factor limitativ sau nu.. Cu toate acestea, în lumea saltelelor, cu siguranță primești ceea ce plătești. Dacă doriți să obțineți o saltea de mai bună calitate sau una rezistentă pentru mulți ani, va trebui să fiți pregătit să plătiți puțin mai mult.

Pe https://mattro.ro/topper-saltele ai la dispoziție cele mai noi și moderne modele de saltele, din care vei găsi cu siguranță exact salteaua potrivită pentru patul din dormitorul tău.