Trecerea la geamuri termopane: avantajele și aspectele de care să ții cont

135
Trecerea la geamuri termopane: avantajele și aspectele de care să ții cont

Renovarea locuinței presupune numeroase lucrări care au ca scop atât consolidarea clădirii, cât și sporirea gradului său de confort. Se pot face mai multe modificări, însă una dintre cele mai populare lucrări este înlocuirea tâmplăriei clasice cu geamuri termopan. Acestea oferă numeroase avantaje și sunt o variantă ce merită luată în considerare. Te sfătuim să faci această tranziție și să te bucuri din plin de toate beneficiile tâmplăriei cu geam termopan. Optează pentru un furnizor de încredere, care să îți poată pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate.

Eficiență energetică și izolare termică superioară

Principalul avantaj al ferestrelor cu tâmplărie PVC, care le diferențiază clar de geamurile tradiționale, sunt capacitățile lor termice. Ferestrele termopan au geamuri termoizolante, compuse din două sau chiar trei straturi de sticlă separate de o baghetă din aluminiu, între care este introdus un gaz inert care contribuie la buna izolare termică. Profilul din PVC joacă și el un rol major în sporirea acestor proprietăți, precum și posibilitatea de a opta pentru sticlă cu control solar, dar și feroneria performantă, care permite închiderea etanșă.

Astfel, aceste ferestre au un coeficient de transfer termic redus. Acest lucru înseamnă că nu au loc pierderi de căldură, iar temperatura din interior va rămâne constantă. Drept rezultat, se poate reduce consumul de energie necesar pentru încălzirea sau răcirea casei, precum și costurile de întreținere. Așadar, ferestrele termopan sunt un element cheie dacă dorești să consumi mai puțin sau dacă vrei o construcție eficientă energetic, care să fie mai prietenoasă pentru natură.

Izolare fonică

Un alt avantaj clar al acestor ferestre este și izolarea fonică superioară. Dotările menționate mai sus ajută și la reducerea zgomotelor deranjante care vin din exterior, așa că orice locuință poate deveni mai confortabilă, chiar dacă se află într-o zonă intens circulată. În plus, ele pot contribui și la blocarea zgomotelor din interior. Astfel, poți avea parte de mai multă intimitate și nu va trebui să îți faci griji că vei perturba liniștea vecinilor.

Siguranță sporită

Comparativ cu ferestrele clasice, geamurile termopan au un grad mai mare de siguranță. Pachetul de geam utilizat pentru aceste ferestre conține mai multe rânduri de sticlă, așadar este mai rezistent. În plus, feroneria permite o închidere etanșă. Totuși, acest lucru nu înseamnă că geamurile termopan sunt 100% sigure în caz de forțare.

De aceea, ai opțiunea de a alege un tip special de ferestre, care să asigure protecție anti-efracție. Acestea sunt dotate cu sisteme de blocare care nu vor permite deschiderea din exterior a ferestrei. O altă dotare de top este utilizarea sticlei de siguranță. Pe suprafața acesteia se aplică un filtru de laminare care oferă, la rândul său, protecție. În cazul impactului cu un corp străin care va cauza spargerea, sticla se va sfărâma în bucăți mici, care vor rămâne lipite pe acest filtru. Astfel, riscul de accidentări scade considerabil. În plus, este posibil ca și obiectul care a produs spargerea să rămână prins de filtru.

Importanța alegerii unui furnizor de încredere

Pentru a te putea bucura de produse care să îndeplinească toate standardele de calitate și care să îți poată oferi toate aceste avantaje, ar trebui să alegi cu grijă un furnizor cu reputație bună. Primul aspect la care ar trebui să fii atent este, desigur, calitatea. Verifică bine dotările tuturor produselor pe care le pune la dispoziție, pentru a vedea dacă poți obține performanțele de care ai nevoie. Poți avea o garanție a tuturor acestor aspecte dacă furnizorul deține certificări oferite de instituții prestigioase de tehnica ferestrelor.

Odată ce te-ai asigurat că poți avea parte de calitate, trebuie să iei în considerare și aspectul financiar. Această prioritate ar trebui să ocupe locul secund, deoarece un preț mai mic ar putea să însemne o sacrificare a calității. Asigură-te că ai parte de un raport echilibrat și că plătești pentru ceea ce primești, fără cheltuieli ascunse sau nejustificate.

Apoi, vei avea nevoie de cât mai multă seriozitate. Succesul lucrării tale de construcții depinde, de multe ori, de disponibilitatea produselor. Pentru a avea tot ce ai nevoie într-un timp cât mai scurt, optează pentru un furnizor cu livrare rapidă.

Toate aceste avantaje pot fi oferite de către Izotec Group, care colaborează atât cu distribuitori și revânzători de tâmplărie PVC, cât și cu persoane fizice. Alege calitatea atunci când îți renovezi locuința și instalezi geamuri termopan și, astfel, vei avea parte mereu de confort sporit.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare