Tradiția olăritului păstrată în Bucovina prin Ceramica Neagră de la Marginea

948

Păstrate din vremuri străvechi, tradițiile și obiceiurile din Bucovina oferă întregii zone un farmec aparte. Ceramica Neagră din Marginea este recunoscută la nivel internațional, datorită măiestriei cu care olarii transformă lutul în adevarate opere de artă.

Aflată într-un adevărat colț de Rai al Bucovinei, comuna Marginea este locul în care solul argilos a permis practicarea unui vechi meșteșug, olăritul. Asocierea dintre apa, lut și foc duce la crearea produselor din Ceramică Neagră de la Marginea.

Nuanța de negru a transformat Ceramica de Marginea într-o marcă de renume în întreaga lume. Obținută printr-o tehnica manuala, ceramica neagră este apreciată atât de către români, cât și de către turiștii străini, fiind un produs unic.

În ceea ce privește tehnica olăritului, întregul proces debutează cu modelarea lutului la roata și uscarea la soare. În ultima etapă, obiectele obținute se ard în cuptorul cu lemn de rășinoase, iar arderea fără oxigen face ca ele să capete acel negru intens.

Valoarea estetică a produselor nu este reprezentată doar de ornamentele cu care sunt decorate, ci de formele lor. Vasele de ceramica fabricate la Marginea se caracterizează prin echilibrul proporțiilor și eleganță.

Potrivit tradiției populare, olăritul reprezintă o îndeletnicire veche de peste 300 de ani. Producătorii produselor din ceramică sunt membrii familiei Magopăț, aflați la cea de-a 6-a generație de olari.

La momentul actual, puteți comanda produsele preferate chiar și online, prin intermediul magazinului online CeramicaMarginea.ro. Aveți parte de o gamă variată de produse de calitate PREMIUM, care vă vor înfrumuseța locuința prin designul inedit.

De la recipiente pentru bucătărie, vaze pictate manual și vase de gătit, până la plachete decorative, toate acestea vă sunt puse la dispoziție prin intermediul site-ului.

Fie că îți dorești să ai parte de farmecul produselor de altădată în confortul propriei locuințe sau vrei să faci un cadou persoanelor dragi din viața ta, produsele din ceramică reprezintă alegerea potrivită.

Tehnica de decorare a obiectelor este pastrată din vremurile străvechi. Vasele se lustruiesc cu o piatră specială, iar urmele de cenușă ce au rămas pe suprafața vasului nears se amestecă cu negrul metalic al acestora. De asemenea, se utilizează frecvent motive și ornamente geometrice, ce dau un plus de frumusețe fiecarui obiect realizat.

Bucovina este zona țării în care tradițiile populare românești și-au pastrat puritatea, chiar și în vremurile actuale. Produsele din ceramică nu ar trebui să lipsească din traiul cotidian, având în vedere numeroasele lor beneficii.

Arta populară este păstrată încă vie prin Ceramica de la Marginea, iar produsele sunt acum disponibile chiar și în mediul online. Vorbim despre obiecte ce se caracterizează atât prin funcționalitate, cât și printr-un design unic.

Dacă te numeri printre personele pasionate de tradițiile bucovinene, atunci produsele din ceramică premium vor fi pe placul tău.

Descoperă întreaga colecție de obiecte artizanale pe www.ceramicamarginea.ro/magazin/ și alege produsele preferate, realizate manual chiar în inima Bucovinei!

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare