Și tu te-ai săturat de stat în șlapii de casă? Iată ce pantofi vei putea purta din nou primăvara aceasta!

1165

Odată cu ridicarea stării de urgență, în curând vei putea să te întorci la muncă și să reiei ritmul cotidian de dinaintea pandemiei. În ultimele două luni, probabil ai resimțit din plin necesitatea unei plimbări în aer liber, nevoia naturală de a face mișcare. 

Iar dacă te gândești la plimbări, acestea implică încălțăminte adecvată pentru a te putea mișca în voie, adică modele de pantofi casual în care să arăți bine și să te simți confortabil în egală măsură! Cu siguranță duci dorul perechii tale preferate, însă știi care sunt alternativele sănătoase?

De ce pantofi casual?

După atâtea săptămâni în izolare, posibil să resimți efortul de a face mai mulți pași decât de obicei, de aceea este important să ai o pereche de pantofi comozi în picioare. Ideal ar fi să aibă talpă ortopedică sau măcar platformă și nu tocuri înalte, ale căror dezavantaje au fost explicate de specialiștii în medicină. 

Conform acestora, NU este indicat să faci o trecere bruscă de la stat în papuci de casă direct la stilettos pentru că riști să ai leziuni. Probabil că îți este dor să încalți botinele și tocurile extravagante, care așteaptă nerăbdătoare în dulap să le încerci, dar indicat este să te asiguri mai întâi ca ai încălțări în care te vei simți bine ore întregi, adică o pereche de pantofi casual. 

Mai jos găsești câteva sugestii de pantofi casual, adecvați atât pentru ținute office, elegante, cât și pentru cele mai sport. Aceștia sunt comozi și te poți baza pe ei pentru a face față cu brio la întoarcerea la birou.

3 Tipuri de pantofi casual:

  1. Pantofi casual tip Oxford
  2. Pantofi tip mocasini/ loafers 
  3. Pantofi tip balerini
  • Pantofi tip Oxford

Dacă activezi într-un domeniu mai formal, precum juridic sau cel al educației, cu siguranță ai purtat macar o dată pantofi tip Oxford, un model clasic de încălțăminte care poate fi asortat și cu jeanși, dar și la un deux-piece sau pantaloni din stofă eleganți. Aceste încălțări sunt disponibile și în varianta cu platformă, astfel că le vei putea tolera în picioare pe parcursul întregii zile, fără probleme.

  • Pantofi tip mocasini/ loafers 

Acest tip de pantof, cu talpă joasă și accesorizat de obicei cu o cataramă sau cu o platformă generoasă și înaltă, este potrivit pentru o ținută mai relaxată, mergând de minune cu un tricou și sacou casual și perechea ta favorită de jeanși. 

3.Pantofi tip balerini

Iată poate cel mai popular tip de încălțăminte pe perioada primăverii: balerinii! Ideali pentru ținutele feminine, dar nu numai, acești pantofi casual te vor face să te simți cu adevărat comodă, mai ales dacă optezi pentru modelele moderne cu talpă înaltă. Cu toate acestea, și varianta clasică, mai joasă, este foarte bună pentru ținutele de zi, lejere și avantajează și femeile de statură înaltă. 

Așadar, picioarele tale au foarte multe surprize plăcute în așteptare după această lungă perioadă de stat în casă. Dacă te temeai că nu mai ai încălțări potrivite, te poți inspira după oricare model de pantof casual prezentat pentru a-ți pregăti garderoba de primăvară-vară!