Îngrijirea părului este la fel de importantă precum îngrijirea pielii. Totuși, dacă majoritatea femeilor au o rutină complexă de skincare, mult mai puține acordă aceeași atenție și podoabei capilare. Mare greșeală! Vei avea un păr sănătos, puternic și strălucitor dacă îl îngrijești cu atenție și dacă folosești produse de calitate. Contează așadar atât formulele în sine ale produselor, cât și ordinea și frecvența folosirii. Dacă și tu vrei ca părul tău să arate perfect, urmează pașii de mai jos și vei obține cea mai bună formă a sa!
1. Spală părul cu șamponul potrivit tipului său
De-a lungul timpului, ai auzit, cu siguranță, reguli diferite în ceea ce privește frecvența de curățare a părului: odată pe săptămână, de două sau de trei ori pe săptămână, ba, chiar zilnic. Ei, bine, trebuie să știi că frecvența trebuie aleasă în funcție de tipul tău de păr și nu după cum scrie pe ici pe colo sau îți spune o prietenă. Astfel, dacă simți că părul tău se îngrașă după două sau trei zile, spală-l atunci. Dacă ai părul ondulat sau creț și acesta nu se îngrașă deloc, spală-l o dată pe săptămână. Este important, să alegi șamponul potrivit. Folosește o formulă adaptată la scalpul și la părul tău. Poți utiliza șampoane profesionale Fanola, cu ingrediente active în concentrații ideale. Acestea îți vor hrăni părul în profunzime, la fiecare spălare.
2. Aplică un balsam ales strategic
După ce ai spălat bine părul, cu accent pe scalp și pe rădăcină, aplică un balsam potrivit pentru tine. Poți alege unul care să hidrateze, unul care să regenereze și să repare firul deteriorat sau unul special destinat părului gras, care să împrospăteze și să ofere volum. Este foarte important să lași balsamul să acționeze câteva minute, iar apoi să clătești foarte bine, cu apă călduță.
3. Folosește un ser pentru cortexul firelor de păr
Așa cum pielea udă după duș are porii deschiși, același lucru se întâmplă și în cazul părului. Cortexul, sau mijlocul firului de păr, poate primi acum tratamente intensive, precum seruri pentru regenerare sau reparare. Așadar, aplică un astfel de ser, măcar o dată pe săptămână, după ce ți-ai tapotat părul cu un prosop uscat. Atenție, părul este foarte fragil când e ud, așa că nu îl freca energic, ci doar tamponează-l pentru a absorbi excesul de apă.
4. Aplică o mască de păr cu sau fără clătire
După ser, este momentul să aplici o mască pentru păr. Aici poți alege un produs complementar balsamului. Dacă ai părul decolorat, vopsit sau tratat chimic, alege cu încredere o mască fără clătire; aceasta va intra în profunzimea firelor și își va face efectul mai bine decât te aștepți. După ce ai pus masca, treci ușor degetele prin păr ca s-o distribui în mod egal. Apoi, lasă să acționeze în timp ce îți prinzi părul într-un prosop moale.
5. Finalizează rutina cu un ulei de păr cu factor de protecție termică
Vârfurile părului se pot toci și despica foarte ușor, mai ales dacă nu primesc niciun fel de îngrijire. În plus, ele sunt primele care îți pot semnala că părul tău este deteriorat. Așadar, după ce aplici masca pe lungimi, pune ulei de păr pe vârfuri. Alege un produs cu protecție termică, în special dacă folosești frecvent placa de îndreptat sau ondulatorul. Totuși, acesta este indicat și doar dacă folosești uscătorul cu aer cald.
În final, rutina de îngrijire a părului trebuie să fie personalizată în funcție de caracteristicile personale. Adaptează pașii de mai sus părului tău și vei obține cea mai bună rutină de haircare, ce îți va revitaliza podoaba capilară în cel mai scurt timp!