Rochii de zi: Tips&tricks pentru ținute casual

494
Rochii de zi: Tips&tricks pentru ținute casual

Când vine vorba de vestimentație, ținutele casual conduc în topul preferințelor, având o serie de avantaje care le recomandă. În primul rând sunt lejere și pot fi purtate cu ușurință întreaga zi. În al doilea rând sunt simplu de adaptat la stilul tău și foarte ușor de asortat, iar acestea sunt calități pe care ți le-ai dori de la orice ținută.

Dintre piesele vestimentare care pot alcătui un astfel de outfit, astăzi ne vom opri asupra rochiilor casual și îți vom prezenta câteva modele inspirate, pe care să le încerci. 

Rochiile maxi

Rochiile lungi nu sunt doar pentru ținutele elegante sau cele de seară. O rochie maxi, lejeră poate fi o piesă principală și într-o ținută casual. Datorită lungimii lor, acestea îți vor conferi o notă elegantă în timp ce ți vor pune în valoare formele. 

Un alt avantaj al rochiilor casual este că sunt și foarte comode. În funcție de eveniment sau de momentul zilei, poți opta pentru un model mai larg, care este mai confortabil, dar la fel de potrivite sunt și cele mai strânse pe trup. Vara este cel mai potrivit sezon pentru rochiile maxi casual, însă poți continua să porți și la început de toamnă împreună cu o geacă de blugi.  

Rochiile mini

Rochiile scurte sunt de asemenea, un accesoriu potrivit pentru ținutele casual. Aspectul lor nonconformist și îndrăzneț fiind principalul element care le recomandă. Chiar dacă vorbim de rochii scurte, trebuie respectat un anumit standard de lungime fiind recomandat ca marginea să nu fie mai sus de jumătatea coapsei.

Poți opta pentru o varietate de modele, de la rochiile simple, la cele cu imprimeuri, pastelate sau cu modele florale. Rochiile scurte sunt perfecte pentru perioada verii, putând fi purtate atât pe stradă, seara la terasa cu prieteni cât și la plajă. 

Rochiile asimetrice

Nonconformismul este una dintre trăsăturile care pot fi atribuite ținutelor casual, iar un astfel de model de rochie definește cel mai bine acest atribut. O rochie asimetrică iese din orice tipare, așa că este imposibil să nu atragi toate privirile cu o astfel de ținută.

Asimetria poate fi la nivelul mânecilor, al tivului sau al decolteului, în funcție de imaginația stilistului. De exemplu, poți purta o rochie cu o mânecă asimetrică, ce cade lăsând umărul dezgolit, sau un model cu un tiv înclinat. 

Rochiile tunică

Un astfel de model îți conferă un look interesant, oarecum ieșit din tipare, dar comod și versatil. Acestea au o formă dreptunghiulară, cu laturi drepte, lejere sau ușor mulate pe corp. Lungimea rochiilor tip tunică variază în funcție de preferințe, astfel că poți opta pentru o rochie scurtă, una midi sau o chiar maxi. Este recomandat, însă ca acestea sa fie dintr-un material cat mai natural.  

Rochiile cămașă

Sunt în egală măsură elegante, comode și nonconformiste, îmbinând elementele definitorii ale cămășilor cu cele ale rochiilor. Modelele închise până la gât au neapărat guler, însă poți opta și pentru o rochie cu un mic decolteu în formă de V.

Indiferent de modelul ales, o rochie cămașă va avea întotdeauna un rând de nasturi în partea din față, care poate porni de la gât până la tiv. Datorită croielii speciale, acest tip de rochii pot fi purtate atât simple, lejere, cât și accesorizate cu o curea sau un cordon care să marcheze talia. Unele rochii vin deja cu astfel de accesorii asortate cu  fiecare model. 

O rochie casual bine aleasă te poate scuti de multă alergătură și bătăi de cap în zilele aglomerate, când ai un program încărcat și trebuie să participi la mai multe activități. Principalul avantaj al unei ținute casual este că aceasta este potrivită în diferite ocazii. Tine cont de sugestiile de mai sus și alege rochia care se potrivește cel mai bine programului și cu stilul tău.