Pincost.ro – distribuitor autorizat de icoane ortodoxe

2758
Icoane ortodoxe

În timp ce explorezi un magazin online care oferă obiecte religioase cum ar fi Pincost.ro , vei întâlni pe rafturile sale mai multe tipuri de icoane. Care este semnificația icoanelor religioase în creștinismul ortodox? Pincost prezintă în continuare câteva detalii despre acestea pentru a obține o perspectivă valoroasă.

Folosite din timpurile străvechi

Icoanele creștine ortodoxe includ imagini ale unor personalități importante din credință precum Mântuitorul Hristos, Maica Domnului, profeții, sfinții, apostolii și Sfinții Mucenici. Iconografia este un termen mai mare care acoperă reprezentările evenimentelor și învățăturile religiei. Icoanele au fost folosite încă din primele zile ale Bisericii, când au fost folosite pentru a-L reprezenta pe Hristos. Utilizarea lor a devenit mai răspândită după secolul al V-lea. A existat o perioadă în care folosirea icoanelor era considerată a fi idolatrie, dar Biserica Ortodoxă a lămurit că icoanele erau pentru venerație, nu pentru închinare – doar Dumnezeu putea fi închinat.

Comunică credința

Icoanele transmit învățături ale credinței printr-un mediu vizual. Ele sunt foarte eficiente în comunicarea oamenilor obișnuiți, îl ajută pe om să-și amintească că trebuie să trăiască o viață spirituală și evlavioasă. Sfinții sunt înfățișați sub diferite forme. De exemplu, o icoană cu Hristos pe cruce,  îi ajută pe privitori să înțeleagă diverse aspecte ale călătoriilor sale spirituale.

Icoanele ne ridică la un plan superior de gândire, spiritualitate și sentiment. De multe ori avem tendința să uităm sau să ignorăm aspectul spiritual al vieții, dar când vedem o icoană într-o încăpere, ni se amintește de îndatoririle și responsabilitățile noastre în calitate de creștini. Ele ne sfințesc, ne înalță și ne trezesc la morală și spiritualitate. Când facem semnul crucii, aprindem o lumânare sau spunem o rugăciune în fața lor, le folosim de fapt pentru a ne concentra atenția asupra meditației și rugăciunii.

Sporesc  frumusețea bisericilor și a încăperilor

Foarte des, icoanele prezintă abilități de măiestrie fascinante și adaugă frumusețe interioarelor. Frumusețea icoanelor religioase nu este o frumusețe obișnuită, este o frumusețe sacră și lasă o impresie profundă și spirituală asupra celor care le venerează.

Pincost.ro – Magazin online de icoane

Din magazinul online Pincost.ro se pot achiziționa o varietate de icoane:

  • icoane argintate 925 cu ramă din lemn sub formă de romb, cu boltă sau K-925G cu rame galbene
  • icoane din lemn, icoane din plastic, diptrice și triptice
  • icoane de lux

Icoanele au prețuri cuprinse între 3 lei și 350 lei. Ele se pot comanda oricând din magazinul online Pincost.ro, putând să fie livrate fie prin curier, fie prin Poșta Română, dacă valoarea comenzii depășește suma de 30 lei.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare