O baterie adaptată nevoilor și preferințelor tale

956

Există baterii pentru fiecare dintre obiectele sanitare existente într-o baie: chiuvetă, cadă, cabină de duș, bideu. Modele mai simple sau mai complexe, acestea sunt, de regulă, așezate pe blat, pe marginea căzii sau pe perete.

Există și variante moderne de baterii, fiind vorba despre bateriile încorporate pentru lavoare, pentru căzi sau cabine de duș. Cum poți alege bateria perfectă, potrivită atât preferințelor de stil, cât și nevoilor pe care le ai? Iată câteva dintre cele mai utile sfaturi în acest sens.

Cum alegi bateria potrivită pentru chiuvetă?

Alegerea unei baterii chiuveta trebuie să se facă ținând seama înainte de toate de utilitatea pe care o are aceasta. Este nevoie ca aceasta să fie suficient de adâncă astfel încât apa să curgă bine spre scurgere, dar și suficient de înaltă, pentru ca în timp ce îți speli mâinile să dispui de suficient loc dedesubtul acesteia. Bateriile care au o înălțime mai mare sunt mai moderne, chiar dacă sunt utilizate mai ales pentru obținerea unui stil vintage.

Dacă alegi o baterie baie potrivită, ai toate șansele ca baia ta să obțină un aspect deosebit. Există și bateriile cu infraroșu, acestea fiind prevăzute cu un senzor care ajută la deschiderea și închiderea apei fără nicio intervenție cu mâna, ceea ce duce la un confort sporit și la comoditate în utilizare. Este important să verifici dacă chiuveta sau cada dispune de preaplin, astfel încât să ții seama în acest fel și de tipul de baterie pe care ar trebui să îl instalezi.

Dacă alegi o baterie pentru bideu, ține cont ca aceasta să fie practică – să nu fie prea mare pentru a nu incomoda, dar să fie suficient de adâncă pentru a proiecta apa bine.

Cum alegi bateria potrivită pentru cadă sau cabina de duș?

Bateria potrivită pentru cadă sau pentru cabină este diferită de cea pentru chiuvetă prin faptul că majoritatea modelelor sunt cu prindere în perete. Există și variante moderne de baterii cu funcții specifice, fie pentru crearea unei atmosfere mai zen, fie pentru realizarea unor funcții spa. Poți alege baterii care să reflecte un anume stil decorativ: stilul clasic, stilul retro sau stilul modern. Deși majoritatea oamenilor alege un singur stil pe care să îl expună în baia pe care o renovează sau o construiește, ai ocazia de a-ți lăsa imaginația liberă și de a găsi acea baterie care să întrunească toate condițiile estetice care îți sunt pe plac, fără a ține cont de alte reguli.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare