Modernizarea băii: 5 idei de amenajare pentru o baie în tendințe

350
Modernizarea băii: 5 idei de amenajare pentru o baie în tendințe

O baie modernă și utilată astfel încât să ofere confort este probabil una dintre dorințele cele mai importante care vizează amenajarea. Îți prezentăm în cele ce urmează câteva idei de amenajare a băii într-un stil modern, care să te ajute să te bucuri de întreg confortul, chiar și fără a cheltui foarte mulți bani. 

Montează o cabină de duș modernă

În ciuda faptului că o cadă poate părea mai confortabilă și mai spațioasă, o cabină de duș îți aduce avantajul esteticii, plus cel al funcționalității. Ca o tendință modernă, cabinele de dus sunt la moda in zilele noastre, iar modelele pot acoperi orice necesitate. Pătrate, ovale sau semirotunde, cabinele de duș îți oferă mai mult spațiu în baia ta și te ajută să amenajezi într-un mod cât mai actual. Combinația de materiale folosite pentru realizarea cabinelor de duș se potrivește în orice amenajare stilistică, indiferent că este vorba despre una modernă, ușor rustică, minimalistă sau eclectică. 

Realizează pardoseala din rășină epoxidică sau piatră naturală

Indiferent de stilul ales pentru baia ta, o pardoseală calitativă este o necesitate. Poți realiza o pardoseală din rășină epoxidică sau din piatră naturală, acestea fiind cele mai rezistente materiale pe care le poți utiliza, mai ales într-un spațiu atât de special, cum este baia. 

În baie există o umiditate foarte mare, iar din acest motiv parchetul nu este o alegere foarte bună. În plus, este nevoie de o pardoseală care să reziste la trafic și uzură, iar cele din granit, marmură, travertin sau rășină epoxidică sunt cea mai bună soluție. 

Toate aceste variante sunt rezistente la trafic, la curățare temeinică, pe alocuri la abraziune, astfel că alegerea s-ar putea să fie deosebit de avantajoasă din punct de vedere estetic și funcțional.

Optează pentru mobilier de baie suspendat

Mobilierul suspendat te va ajuta să obții un efect special de armonizare a esteticii băii tale, iar în același timp îți va oferi posibilitatea de a amenaja într-un mod cât mai eficient spațiul disponibil. În acest fel, nu vei aglomera zona inferioară și vei putea curăța cu lejeritate, astfel încât casa ta să aibă un aer mereu proaspăt.

Amenajarea de acest tip se referă la zona lavoarului, deoarece poți cumpăra chiuvete cu tot cu mobilier suspendat, sau elemente de mobilier suspendat pentru zonele superioare ale camerei, cum ar fi dulăpiorul de baie pentru medicamente sau prosoape. 

Pe de altă parte, poți apela și la toalete suspendate pentru a păstra același stil, iar acest lucru modernizează foarte mult aspectul unei băi.

Plachează pereții cu faianță sau piatră naturală

Pentru a oferi un aspect modern și elegant băii, ar trebui să iei în calcul și finisajele potrivite pentru un astfel de spațiu. Pereții au nevoie de protecție, iar pentru a-i proteja de stropiri accidentale placările ceramice sunt o soluție potrivită.

Iluminează eficient baia folosind tehnologia LED

Iluminatul băii este foarte important deoarece acesta poate schimba în totalitate percepția asupra spațiului. Folosește corpuri de iluminat moderne, cu aspect deosebit, și, eventual, apelează și la elemente auxiliare, cum ar fi oglinzile cu iluminare sau aplice micuțe cu posibilitatea de reglare a poziției. 

Alege o lumină caldă, dar strălucitoare, pentru baie, mai ales dacă alegi să realizezi și placarea pereților cu faianță sau piatră naturală; acest lucru va spori luminozitatea și senzația de spațiu din baia ta. 

Amenajarea unei băi moderne se poate face ușor dacă ai în vedere și noutățile în materie de materiale și dispozitive folosite în acest sens. Este recomandat să ceri ajutor specialiștilor în amenajări interioare sau să te inspiri din ideile pe care aceștia ți le pot pune la dispoziție, astfel încât alegerile tale să se transforme în spații elegante și moderne, în care să te poți desfăta în voie.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare