Descoperă cum poți să treci peste DEPRESIA de vară!

1262

Vara este, în general, perioada în care distracția trece pe primul loc. Toată lumea este cu gândul la relaxare și la concediu, așadar nimeni nu se mai gândește la emoțiile negative specifice sezonului rece. 

Cu toate acestea, depresia sezonieră se poate instala în orice lună. Pentru unele persoane, aceasta apare toamna sau iarna, dar există și mulți oameni care o experimentează vara. 

Motivele pot fi multiple, de la temperaturile oscilante, la singurătatea ce poate fi mai apăsătoare în perioada în care toată lumea pare să se simtă bine. De cele mai multe ori, această stare este asociată cu momentul în care se termină vacanța și revii la locul de muncă.

Iată ce poți face pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale depresiei de vară!

  • Organizează o petrecere pentru și despre tine

Asta nu înseamnă neapărat să inviți niște persoane acasă și să sărbătorești. Organizează o zi numai pentru tine, îngrijește-te, fă o baie caldă și folosește produsele de corp preferate. Aromaterapia face minuni! 

Uită-te la un film, citește o carte sau navighează pe Internet și reînnoiește-ți garderoba. Poți să te răsfeți cu o rochie nouă sau cu o pereche de sandale de damă elegante, pe care să le porți la următoarea ieșire cu prietenele tale!

  • Mergi la bibliotecă sau alătură-te unui club de carte

Nu există o metodă mai bună de evadare decât aceea dintre paginile unei cărți, unde te poți identifica cu personajele tale favorite. Te poți alătura unui club de carte, unde să dezbați diverse teme alături de alți împătimiți de lectură. Astfel, poți să socializezi și să cunoști oameni noi.

  • Fotografiază

Chiar dacă nu ești un fotograf profesionist, cu siguranță o astfel de activitate îți va face plăcere. Fă-ți un album de amintiri, pentru că te va ajuta să vezi cât de frumoasă este, de fapt, viața pe care o trăiești și, astfel, vei reuși să depășești cu ușurință momentele de tristețe.

  • Ieși la o plimbare în natură

Reconectează-te cu natura! Nu există terapie mai benefică decât aceasta! Explorează mediul înconjurător, bucură-te de lucrurile simple și vei vedea că starea ta se va îmbunătăți rapid.

  • Practică un nou hobby

Uneori ai nevoie doar să spargi puțin monotonia. Ieși din zona de confort și încearcă ceva nou, poate un alt hobby, chiar dacă te temi de necunoscut. Vei fi surprinsă de cât de bine te vei simți ulterior, când vei descoperi, de fapt, că te poți descurca în orice situație.

Aceste cinci propuneri sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Important este să găsești metoda care funcționează cel mai bine pentru tine, chiar dacă asta înseamnă să ieși din zona de confort. Încearcă să faci ceea ce îți place, rezervă-ți timp pentru plăcerile tale atunci când simți nevoia și nu te lăsa doborâtă de emoțiile negative, ce sunt, de fapt, normale. Amintește-ți zilnic de faptul că, trecând prin astfel de experiențe, vei deveni cea mai bună versiune a ta!