Cum se realizează un implant dentar? 5 etape

376
Cum se realizează un implant dentar? 5 etape

Lipsa dinților reprezintă o problemă cu adevărat serioasă, care necesită intervenție imediată. Chiar dacă vorbim despre pierderea unui singur dinte, acest lucru va avea un impact puternic asupra întregii danturi. Aceasta își poate pierde stabilitatea și, astfel, poate avea loc edentația totală (căderea tuturor dinților). 

În cazul acestei probleme, tratamentul care se recomandă este implantul dentar. Astfel, poți înlocui cu succes toți dinții lipsă și îi poți reda zâmbetului tău nu doar frumusețea, ci și funcționalitatea. Iată care sunt etapele de inserare ale unui implant dentar.

1. Consultația și analizele

Prima etapă obligatorie înainte de orice fel de lucrare dentară este consultația. În cadrul acesteia, se va verifica starea danturii și se va stabili exact cum va decurge procedura. De asemenea, se vor diagnostica și posibile alte infecții sau probleme dentare deja existente, care vor trebui rezolvate.

Deoarece un implant dentar reprezintă o intervenție complexă, vor fi necesare și o serie de analize de sânge. Prin intermediul acestora, se vor identifica potențiale probleme care ar putea avea un impact asupra procesului de vindecare.

2. Asanarea cavității orale

Cea de-a doua etapă este, din nou, obligatorie în cazul tuturor lucrărilor dentare. Asanarea presupune îndepărtarea tuturor infecțiilor, cariilor și a problemelor existente, precum și igienizarea riguroasă și îndepărtarea tuturor bacteriilor. Procedura presupune inserarea unui implant steril, care nu trebuie să fie contaminat de eventuale infecții sau bacterii. Așadar, etapa de asanare este extrem de importantă.

3. Inserarea propriu-zisă a implantului

Această etapă presupune introducerea implantului în os, pe locul dintelui lipsă. Implantul reprezintă, practic, o rădăcină din titan care va înlocui rădăcina dintelui pierdut. Ea sprijină un bont protetic, care reprezintă suportul pentru coroana dentară, adică dintele fals, care va îndeplini toate rolurile unui dinte adevărat. După inserarea implantului, se va adăuga, în primă fază, o coroană provizorie, până la finalizarea următoarei etape.

4. Osteointegrarea

Pentru ca implantul să se comporte exact ca un dinte natural și să nu apară complicații, este important ca acesta să se vindece corespunzător și să fie acceptat de către organism. Acest proces poartă numele de osteointegrare și, practic, implantul devine stabil și o parte integrantă a cavității bucale și a danturii.

Această perioadă variază de la un pacient la altul, însă poate dura în jur de 6 luni. Pentru a te asigura că totul decurge fără probleme, este important să mergi la controale periodice pentru a verifica starea danturii și a implantului.

5. Atașarea coroanei permanente

Odată ce medicul constată că osteointegrarea s-a finalizat cu succes, este momentul să atașeze coroana permanentă. În acest punct, lucrarea dentară este gata, iar implantul poate funcționa exact ca un dinte natural. Aspectul coroanei permanente este unul extrem de natural, iar aceasta este foarte rezistentă și durabilă, astfel încât poate îndeplini toate rolurile unui dinte în adevăratul sens al cuvântului.

Implanturile dentare sunt instrumente necesare pentru reconstrucția danturii și pentru redarea frumuseții zâmbetului. Clinica Smile Vision oferă servicii de implant dentar în Timișoara și te ajută să îți recapeți sănătatea dinților cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și a unui personal cu experiență. Vino la o consultație și află mai multe despre ce proceduri poți urma în cadrul clinicii.