Cum să-ți alegi vestimentația atunci când trebuie să susții o prezentare

243
Cum să-ți alegi vestimentația atunci când trebuie să susții o prezentare

Te pregătești pentru o prezentare la locul de muncă, la facultate sau în cadrul unei conferințe? Pe lângă informațiile bine puse la punct, ai nevoie și de haine și de accesorii pe măsură.

Alegerea ținutei perfecte pentru susținerea unei prezentări pare o provocare, însă nu este dificil, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale. O ținută potrivită îți oferă un plus de încredere în forțele proprii și te ajută în cadrul discursului, mai ales că toate privirile vor fi ațintite spre tine.

Iată cum alegi vestimentația în această situație, pentru a nu da greș.

Poartă un costum croit impecabil

Prima întrebare pe care ți-o adresezi înainte de susținerea unei prezentări este: Cu ce mă îmbrac? Ei bine, atât femeile, cât și bărbații, pot să apeleze cu încredere la un obiect vestimentar ideal – costumul.

Cele mai multe prezentări au loc în timpul zilei, așa că poți opta pentru un costum care să-ți vină perfect, în nuanțe simple de negru, bleumarin, gri sau maro. La aceste costume, poți să adaugi pantofi în aceeași nuanță. Pe sub costum, poartă fie un tricou uni din bumbac, fie o cămașă clasică, albă sau neagră. Încearcă să eviți costumele în nuanțe intense, care nu se pretează pentru astfel de evenimente.

Alege o rochie office

Vrei să fii gata rapid pentru o prezentare? Alege dintr-o gamă variată de modele de rochii pentru birou, în care vei arăta minunat. Rochiile office sunt potrivite pentru orice siluetă, așa că nu trebuie decât să găsești modelul care îți este pe plac și îți vine perfect.

Asortează rochia office cu o pereche de pantofi cu toc mediu și o geantă simplă, din piele. Nu știi ce nuanță să alegi pentru rochie? Poți să-ți îndrepți atenția către culorile închise, perfecte pentru astfel de ocazii, sau către rochiile în nuanțe neutre. Și în acest caz, poți evita articolele în nuanțe de oranj, verde sau roz, care atrag prea mult atenția asupra vestimentației.

Mizează pe combinația dintre fustă și cămașă

Femeile au la dispoziție și o combinație vestimentară care nu se demodează niciodată. Probează o fustă creion și o cămașă simplă, ori o bluză de mătase. Doamnele care nu se simt confortabil în fustă pot să alăture cămășii o pereche de pantaloni office drepți sau țigaretă, din materiale de calitate.

O pereche de botine sau pantofi cu toc și o geantă office sunt suficiente pentru a scoate în evidență acest outfit.

Accesorizează corect

La fel de importantă în cadrul unei prezentări este și accesorizarea ținutei. În acest sens, femeile ar putea să renunțe la pantofii cu toc foarte înalt, pentru că sunt incomozi. În schimb, sunt potrivite încălțările simple, cu toc mic, fără curele, funde, aplicații sau panglici.

În ceea ce privește bijuteriile, sunt recomandate modelele minimaliste. Ceasul și inelul sunt suficiente pentru accesorizarea mâinilor. Desigur, poți să porți și o pereche de cercei mici sau un colier, dacă renunți la accesoriile pentru mâini. La susținerea unei prezentări, ar fi bine să renunți la bijuteriile opulente, care distrag rapid atenția. Și ceasul este recomandat, însă optează pentru un model clasic, cu o curea din piele.

Ai în vedere aceste sugestii utile și vei arăta excelent la prezentare! Investește în haine și accesorii de calitate, ca să transmiți profesionalism și credibilitate.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare