Cum îți renovezi sufrageria: 5 idei utile

1005
Cum îți renovezi sufrageria

Camera de zi a locuinței tale a fost amenajată cu multă vreme în urmă și te-ai plictisit de designul ales atunci? Vrei să renovezi puțin sufrageria, pentru a-i oferi un look nou, în ton cu tendințele momentului? Sau poate că, pur și simplu, lucrurile s-au deteriorat și simți că este nevoie să reîmprospătezi aspectul întregului living.

Indiferent de motiv, renovarea livingului nu trebuie să fie o corvoadă, chiar dacă, poate, unele persoane te-au avertizat că va fi un proces complicat, lung și costisitor.

Dacă ai aceste temeri și te întrebi cum să abordezi renovarea sufrageriei tale, ține cont de sfaturile de mai jos!

1. Evaluează camera și decide ce rămâne și ce pleacă

Dacă vrei ca procesul de renovare să meargă ușor și rapid, trebuie să hotărăști încă de la început ce trebuie să faci. Privește livingul în ansamblu, apoi în detaliu. Fă o listă cu toate obiectele pe care vrei să le păstrezi. Poate fi o canapea, o măsuță de cafea, o lampă, un covor etc. Apoi, fă o altă listă cu toate lucrurile pe care vrei să le arunci, reciclezi sau donezi. Stabilește cu ce le înlocuiești. Elimină-le din casă, apoi treci la pasul următor.

2. Dacă este nevoie de modificarea finisajelor, începe cu acest lucru

Poate că vopseaua albă de pe pereți nu mai are același aspect imaculat de acum câțiva ani sau poate că te-ai plictisit de culoarea pastelată aleasă atunci și vrei ceva mai simplu. Totodată, poate că parchetul îți displace sau s-a deteriorat atât de tare încât necesită o recondiționarea sau chiar o înlocuire completă. În cazul în care observi aceste lucruri, începe renovarea cu ele. Ulterior, îți va fi foarte  greu să le faci.

3. Schimbă cu prioritate piesele care te incomodează cel mai tare

Uneori, renovarea trebuie să fie una totală. Alteori, este suficient să schimbi câteva obiecte uzate și să integrezi în peisaj unele noi. După ce ai făcut listele de la punctul 1 și te-ai ocupat cu grijă de punctul al doilea, este momentul să treci la achiziționarea pieselor noi. Înainte să cumperi mobilă și accesorii, cercetează piața și acordă-ți suficient timp pentru a te decide ce design abordezi. Apoi, caută produse de calitate, la prețuri accesibile pentru bugetul tău. De exemplu, poți găsi online canapele la prețuri excelente, precum și piese de mobilier perfecte pentru living.

4. Regândește așezarea obiectelor în cameră

Frecvent, renovările presupun aranjarea total diferită a lucrurilor. Dacă, până acum, ai avut canapeaua pe peretele din stânga și televizorul vizavi, schimbă și vezi cum ar arăta spațiul astfel. S-ar putea să descoperi că o structură nouă a livingului este exact ceea ce lipsea!

5. Creează spații noi

Dacă ai pornit renovarea din dorința de a transforma complet spațiul tău, profită de această ocazie pentru a crea zone noi în living, zone pe care nu le-ai mai avut până acum. De exemplu, poți amenaja un colț dedicat lecturii, cu un fotoliu comod, o lampă cu picior, păturici moi și un taburete pentru picioare. La fel de bine, poți adăuga livingului un hamac, un leagăn suspendat, o zonă de dining elegantă, un loc de joacă pe consolă sau o zonă de făcut sport, cu toate accesoriile de care ai nevoie.

În final, fii răbdător și parcurge fiecare etapă cu atenție și disciplină. Nu în ultimul rând, apelează la specialiști atunci când ai nevoie de ajutor, mai ales dacă este vorba despre finisaje sau montarea mobilierului. Calitatea muncii este esențială!