Cum îți perfecționezi cunoștințele de limba engleză?

611
Cum îți perfecționezi cunoștințele de limba engleză?

Vrei să te descurci mai bine în limba engleză? Indiferent dacă te pregătești pentru un examen Cambridge sau ai nevoie de limba engleză pentru job, există soluții utile pentru a-ți îmbunătăți nivelul vorbit și scris.

Descoperă care sunt modalitățile de perfecționare a limbii engleze ușor și rapid, din articolul de mai jos!

Discută în limba engleză

Una dintre cele mai simple metode de perfecționare a limbii engleze este dialogul. Dacă ai prieteni sau cunoștințe care cunosc această limbă la nivel avansat, roagă-i să aveți un dialog pe diverse teme. În acest fel, îți vei îmbunătăți cunoștințele și vei învăța cum să porți o discuție folosind cuvintele pe care le cunoști.

Totodată, ai posibilitatea de a căuta un grup sau un forum internațional, unde să găsești persoane din toate colțurile lumii. Fiindcă cel mai bun mod de a învăța limba engleză este comunicarea, dialogul cu alți vorbitori de limba engleză este extrem de benefic pentru tine.

Citește cărți în engleză și ascultă podcasturi

Perfecționează-ți nivelul de limba engleză și cu ajutorul cărților. Astfel, când ai timp liber, lasă deoparte cărțile în limba română și axează-te pe cele în engleză. În acest fel poți să înveți fraze și construcții noi care să te ajute dacă te pregătești pentru un examen Cambridge

Se recomandă să alegi cărțile în funcție de cunoștințele pe care le ai, astfel încât să le poți parcurge cu ușurință, dar să poți învăța și lucruri noi. În funcție de preferințe, poți să citești cărți de artă, literatură sau chiar reviste din care să afli lucruri utile.

Vrei să iei o pauză de la citit? Îmbunătățește-ți limba engleză cu ajutorul podcasturilor. Găsești zeci de videoclipuri pe care să le descarci pe telefon și pe care să le asculți în drumul către job sau atunci când faci ordine prin casă. Astfel, îți vei îmbunătăți pronunția și vei afla informații noi despre subiectele care te interesează. Noi iți oferim un exemplu – de ce să susții un examen Cambridge – podcast realizat de cel mai mare centru lingvistic din România: 

Crește interacțiunea cu limba engleză

Poți să-ți extinzi cunoștințele de engleză atunci când interacționezi des cu expresii și cuvinte din această limbă. De aceea, merită să crești interacțiunea cu engleza și să-ți setezi această limbă pentru gadgeturile pe care le folosești cel mai des, precum telefonul sau laptopul.

În acest mod, o să ai acces la o gamă variată de cuvinte în limba engleză, cu ajutorul cărora să-ți îmbogățești vocabularul.

Uită-te la filme cu subtitrare în limba engleză

Pentru un nivel profesionist al limbii engleze, trebuie să îndepărtezi obiceiul de a viziona filme în engleză cu subtitrare în română.

Urmărește filmele preferate cu subtitrare în engleză sau chiar fără subtitrare, astfel încât să capeți informații noi. Vei fi surprins să descoperi că înțelegi chiar mai multe decât te aștepți din replicile actorilor.

Instalează aplicații utile de limba engleză

Tehnologia îți vine în ajutor atunci când vrei să cunoști engleza la un nivel cât mai avansat. Nu uita să instalezi aplicații utile, care te ajută să pronunți corect sau să înveți cuvinte noi. Cu ajutorul aplicațiilor, auzi clar și răspicat cuvintele dificil de pronunțat și le asimilezi rapid.

Limba engleză nu se învață greu, atâta timp cât îți dorești și te organizezi corect. Dozează-ți timpul eficient și include în procesul de învățare sugestiile noastre, pentru a-ți îmbunătăți limba engleză fără prea mari eforturi.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare