Cum alegi scaunele de bucătărie? 5 criterii de selecție

239
Cum alegi scaunele de bucătărie? 5 criterii de selecție

Bucătăria este încăperea în care petreci timp prețios alături de cei dragi, pregătind cele mai gustoase rețete. De aceea, merită să te ocupi de amenajarea în detaliu, pornind de la alegerea culorilor și a blatului de lucru, până la selectarea mesei și a scaunelor.

Pentru că ai nevoie de scaune durabile și plăcute din punct de vedere estetic, probabil te întrebi cum să alegi modelele perfecte. Iată la ce criterii de selecție merită să fii atent, pentru o achiziție informată.Prețul

Dacă ești în căutarea unor scaune de bucătărie comode și calitative, prețul este unul dintre principalele criterii pe care le ai în minte. Trebuie să știi că acest cost variază, în funcție de materialul ales, dar și de modelul scaunelor. Astfel, dacă-ți dorești scaune mai simple, prețul de achiziționare poate fi mic. În cazul scaunelor de bucătărie cu design complex și material deosebit, vei observa că prețurile cresc. Orice ai alege, nu uita că scaunele de bucătărie trebuie să reziste în timp, așa că nu este recomandat să investești în modele cu prețuri modice.

Designul bucătăriei

Când alegi scaunele pentru bucătărie, ar fi bine să păstrezi aspectul estetic al încăperii. Iată câteva exemple, pentru a lua cea mai bună decizie:

  • Pentru o bucătărie amenajată în stil modern, ai nevoie de scaune în nuanțe îndrăznețe și cu forme interesante, geometrice. Cele mai multe scaune moderne sunt realizate din metal și plastic și au un finisaj lucios.
  • În cazul bucătăriilor vintage, îți trebuie scaune din fier sau lemn, colorate sau simple.
  • Bucătăriile în stil tradițional au nevoie de scaune cu forme simple, realizate din lemn masiv.
  • Pentru un stil de amenajare rustic, pune accent pe scaunele de bucătărie din lemn, vopsite în stil antic, cu picioare robuste.
  • Bucătăria în stil clasic presupune folosirea scaunelor masive, din lemn și piele, cu burete confortabil.

Înălțimea scaunelor

Deși nu iei des în calcul acest criteriu, trebuie să alegi scaunele de bucătărie cu înălțimea potrivită. Dacă ai deja masă de bucătărie, nu va fi greu să determini înălțimea scaunelor.

Copiii au nevoie de scaune mai înalte, dar ține cont și de restul membrilor din familie, care se așează în fiecare zi la masă. De obicei, pentru mesele rotunde din bucătărie, gândește-te la scaunele cu spătar normal, a căror înălțime nu depășește 70 de centimetri. Totuși, dacă te bucuri de o insulă de bucătărie, scaunele pot fi mai înalte, ajungând și până la 90 de centimetri.

Confortul scaunelor

Oricât de puțin timp ai petrece pe scaunul din bucătărie, trebuie să fii atent și la confortul pe care îl oferă. Și în acest caz, ai la dispoziție o gamă variată de modele. Există scaunele cu spătar, care îți susțin coloana, scaunele cu spătar și mânere sau modelele cu suport pentru picioare. Nu trebuie decât să alegi ce ți se potrivește cel mai bine, în funcție de nevoi și preferințe.

Ca să te simți confortabil, merită să verifici și materialul din care este realizat șezutul. Cel mai sigur model de scaun este acela care îți susține greutatea corpului și are o tapițerie de calitate.

Utilitatea scaunelor

Înainte de achiziționarea scaunelor de bucătărie, întreabă-te și cât de des le vei folosi. Poți să optezi pentru scaune estetice sau pentru modele practice, dacă petreci timp îndelungat în această încăpere.

Cele mai cunoscute tipuri de scaune de bucătărie sunt cele clasice sau convenționale, tapițate și cu un spătar trainic, pe care le poți alege dacă te bucuri de un spațiu potrivit și vrei să ai confort. 

Există și scaune de bucătărie pliabile, recomandate pentru bucătării mici, scaune înalte pentru bar și scaune tip taburet. Deși modelele taburet nu sunt foarte confortabile sau elegante, se potrivesc persoanelor cu un buget limitat sau celor care nu au spațiu suficient în bucătărie.

Alegerea scaunelor ideale pentru bucătărie nu este ușoară, însă ai în vedere aceste criterii, care te ajută să te hotărăști!

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare