Consumă miez de nucă românesc pentru un stil de viață sănătos

1265
miez nuca de calitatea 1

Adesea, cele mai simple alimente sunt cele mai bune pentru sănătate iar acest lucru se aplică cu siguranță în cazul miezului de nucă care conține un pachet aproape perfect de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanți și multe vitamine și minerale.

nuci verzi

O cantitate de doar șapte nuci pe zi poate fi necesară pentru a profita de proprietățile lor benefice.

Unele dintre cele mai interesante cercetări despre nuci includ:

  1. Proprietăți de combatere a cancerului

Nucile pot ajuta la reducerea riscului de cancer de prostată și a cancerului de sân. Într-un studiu, șoarecii care au consumat miez de nucă timp de 18 săptămâni au avut tumori de prostată semnificativ mai mici comparativ cu grupul de control care a consumat aceeași cantitate de grăsime, dar din alte surse.

În general, întreaga dietă cu nuci a redus creșterea cancerului de prostată cu 30-40%. Conform unui alt studiu, consumul de miez de nucă a redus riscul de cancer mamar la jumătate și a încetinit creșterea tumorii cu 50%.

  1. Sănătatea inimii

Nucile conțin aminoacidul l-arginină, care oferă beneficii vasculare multiple persoanelor cu afecțiuni cardiace sau celor care au un risc crescut de apariție a bolilor de inimă datorită mai multor factori de risc cardiac.

Nucile conțin de asemenea, acidul alfa-linolenic de grăsime omega-3 pe bază de plante (ALA) care este antiinflamator și poate preveni formarea cheagurilor de sânge patologice. Cercetările arată că persoanele care au o dietă bogată în ALA sunt mai puțin susceptibile de a avea un atac de cord fatal și au un risc de aproape 50% mai mic de deces cardiac.

  1. Antioxidanți rari și puternici

Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătate deoarece se crede că ajută la combaterea radicalilor liberi care se deteriorează odată cu vârstă. Nucile conțin mulți antioxidanți unici și puternici.

  1. Controlul greutății

Adăugarea nucilor în dietă poate ajuta la menținerea greutății ideale în timp.

  1. Îmbunătățirea sănătății reproducerii la bărbați

Unul dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale nucilor este impactul lor asupra fertilității masculine. În rândul bărbaților care urmează o dietă în stil occidental, care adaugă zilnic 75 de grame de miez de nucă în dieta lor, se ameliorează semnificativ calitatea spermei inclusiv vitalitatea, motilitatea și morfologia.

  1. Sănătatea creierului

Nucile conțin un număr de compuși neuroprotectori, inclusiv vitamina E, folați, melatonină, grăsimi omega-3 și antioxidanți. Cercetările arată că, consumul de nuci poate susține sănătatea creierului, inclusiv creșterea raționamentului  la adulții tineri.

Un studiu a constatat de asemenea că, consumarea unor alimente bogate în antioxidanți precum miez de nucă poate reduce vulnerabilitatea sporită la stresul oxidativ care are loc în timpul îmbătrânirii, sporește sănătatea și sporește funcția cognitivă și motorie la bătrânețe.

  1. Diabetul zaharat

S-a dovedit că o dietă care conține miez de nucă îmbunătățește parametrii metabolici la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Adulții supraponderali cu diabet zaharat de tip 2 care au consumat zilnic o jumătate de cană de nuci au avut reduceri semnificative ale nivelurilor de insulină comparativ cu cei care nu au făcut acest lucru.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care miezul de nucă românesc le poate aduce asupra organismului uman în urma unei diete echilibrate care conține acest aliment.

Pentru a avea un stil de viață mai sănătos, Walnut Emba din Botoșani îți sare în ajutor prin furnizarea de miez de nucă românesc, disponibil în diferite forme: sferturi, mărunt, mixt sau jumătăți. Prețul miezului de nucă variază între 20 și 28 lei/ kg.

Furnizorul colectează miez de nucă și nuci în coajă de la producătorii individuali locali din nordul țării și îi comercializează atât intern cât și extern. Produsele sunt recunoscute la nivel internațional pentru calitatea lor superioară.

miez de nuca romanesc uscat la soare

Pentru a comanda miez de nucă românesc autentic, accesează magazinul online www.walnutemba.com/shop/ro/3-miez-de-nuca iar astfel vei face un pas înainte în privința sănătății tale.