Concediu în Franța: 4 locuri de vizitat

1093
Concediu în Franța: 4 locuri de vizitat

Franța este o țară cu multe atracții și obiective turistice, pentru care ai nevoie de multe zile de concediu ca să o poți descoperi pe deplin. Totuși, în articolul de astăzi vei afla care sunt câteva destinații de top pentru o vacanță de neuitat pe meleagurile lavandei și ale vinurilor de soi.

Paris și împrejurimi

O vizită în Franța nu poate începe decât cu Parisul, orașul luminilor și al romantismului. Aici poți admira faimosul Turn Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Muzeul Louvre, Moulin Rouge, Muzeul D’Orsay, cartierul Montmartre și biserica Sacre Couer, de unde ai o priveliște panoramică asupra orașului.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice la mare căutare, însă dacă ai oportunitatea de a sta mai multe zile în capitala franceză, poți profita de câteva excursii de o zi la cele mai frumoase atracții de prin împrejurimi. Amintim aici parcul Disneyland, celebrul Palat Versailles, Grădina lui Monet din Giverny, Mont Saint-Michel și Palatul Fontainebleau.

Lyon și orășelele de poveste

Lyon este al doilea oraș ca mărime din Franța și datează de mai bine de 2000 de ani, fiind un adevărat muzeu medieval în aer liber. Printre obiectivele turistice de top se numără Catedrala Saint Paul, Mănăstirea Benedictină Saint Pierre și Biserica Notre Dame de la Fourviere, toate fiind monumente aflate în patrimoniul UNESCO, încă din 1998.

De asemenea, Lyon este destinația perfectă pentru gurmanzii amatori ai preparatelor bucătăriei franceze, fiind principalul oraș de pregătire și formare a distinșilor chefi. Dacă îți plac excursiile de o zi și vrei să vezi împrejurimile alpine cu peisaje pitorești, vizitează coloratul orășel Annecy, Grenoble sau medievalul Pérouges, iar pentru o experiență cu legende antice și ruine romane, trebuie să vezi Vienne.

Pasionații de vinuri se pot delecta cu un tur ghidat prin regiunea Beaujolais, vestită pentru soiurile viticole de Burgundia. Așadar, nu ezita să-ți cumperi bilete de avion spre Lyon cât mai curând, căci ai multe de văzut și făcut în această regiune.

Castelele de pe valea Loirei

Pentru visătorii și romanticii cărora le plac poveștile cu domni și domnițe, valea Loirei este destinația perfectă. Aici, poți vizita numeroase castele și domenii nobiliare, bucurându-te de tururi ghidate pline de informații istorice și culturale. 

Dintre cele mai frumoase puncte de interes enumerăm doar câteva: Château de Chambord, Château d’Azay-le-Rideau, Château de Chenonceau, Château de Chaumont-sur-Loire, Château de Sully-sur-Loire, Château de Villandry sau Château d’Ussé.

Distracție pe Riviera franceză

De-a lungul Coastei de Azur vei găsi o mulțime de stațiuni celebre, cum ar fi Nisa, Saint Tropez, Cannes, Monaco, Eze sau Menton. Renumele acestora vorbește de la sine, fapt pentru care nu trebuie să insistăm prea mult asupra nenumăratelor distracții și modalități de petrecere a timpului liber în zonă.

Totuși, dacă vrei să experimentezi și altceva pe lângă atmosfera de lux de la malul mării, îți recomandăm o vizită la Gorges du Verdon, un canion nu departe de Riviera franceză, care te va impresiona cu apele sale de culoarea smaraldului și peisajele naturale de poveste.

Un concediu în Franța presupune vizitarea unora dintre cele mai frumoase și mai cunoscute obiective turistice din lume, experimentarea gastronomiei locale fascinante și degustarea celor mai bune vinuri.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare