Cele mai populare trenduri în călătoriile de toamnă

1160
Cele mai populare trenduri în călătoriile de toamnă

Chiar dacă mulți dintre noi am călătorit în această vară, nu este niciodată prea devreme să ne gândim la o vacanță de toamnă. Până să ne dăm seama, copii vor începe iar școala, frunzele își vor schimba culoarea și am putea avea câteva zile de concediu rămase care trebuie consumate până la 31 Decembrie.

Dacă am învățat ceva din 2020, a fost că nu mai putem să facem previziuni dar, chiar și așa putem vedea trenduri ale turismului de toamnă care încep să se contureze. Fie că îți place să călătorești în destinațiile cele mai populare ori preferi să-ți croiești propriul traseu, aflarea trendurilor de mai jos îți va da un avantaj în planificarea vacanței de toamnă.

Identificarea cu natura

După mai mult de un an în care am fost închiși în case, corpurile, mințile și sufletele noastre sunt pregătite să evadeze și să petreacă timp valoros cu Mama Natură.

Vedem cum parcurile naționale, stațiunile balneare și alte obiective turistice rurale devin din ce în ce mai populare.

Indiferent unde alegi să te centrezi, Mama Natură te așteaptă cu brațele deschise.

Destinații de bucket list

Viața este scurtă și lista noastră de locuri pe care vrem să le vizităm devine mai lungă pe zi ce trece. Se observa la nivel mondial un trend prin care turiștii nu mai amână acele vacanțe speciale la care au visat de mult timp și indiferent că vor să cutreiere toate Europa în lung și-n lat ori toată România, aceștia trec la acțiune.

Este o poveste veche de când lumea, când cererea crește, la fel fac și prețurile iar locurile de cazare se ocupă repede. Dacă erai nesigur în a-ți rezerva vacanța de vis, ar fi bine să treci la treaba chiar acum.

“Workation” sau îmbinarea distracției cu munca

Un termen nou pentru o lumea nouă în care totul este într-o schimbare rapidă, un hibrid de  vacanța combinată cu serviciu sau invers, depinde ce vrei să pui înainte.

Sună ciudat și poate pentru unii ceva efemer dar schimbările din ultimii doi ani care au transformat multe joburi în work from home, au făcut această variantă mult mai posibilă decât înainte, defapt chiar a devenit un trend în domeniile care permit această flexibilitate.

Cum tot mai multe unități de cazare oferă Wifi gratuit și România este o țară cu viteza foarte bună la internet, tot mai mulți oameni își iau laptopul de lucru cu ei ca să rezolve problemele de job în timpul zilei pe terasa pensiunii montane, având un peisaj superb la dispoziție. Desigur, nici aerul proaspăt și curat nu este de neglijat.

Când munca se termină sau când iau o pauză de masă, aceștia se pot bucura de table online NetBet, varianta online a jocului clasic care este un partener de nădejde atunci când nu ai pe cineva disponibil să joace fix în acel moment.

toamna

Cine spune că nu poți avea cele mai bune părți din ambele lumi?

Trendurile pentru sezonul de toamnă încep să se contureze și este bine să fii informat, nu lăsa acest anotimp să treacă fără măcar o plimbare în natură de câteva zile care să-ți încarce bateriile fizice și spirituale în așteptarea sezonului rece care va urma.