Ce jucării sunt recomandate pentru bebeluși

482
Ce jucării sunt recomandate pentru bebeluși

Apariția unui copil în familie este un eveniment magic, așteptat cu multă emoție de toată lumea. Fără să-și dea seama, părinții intră imediat într-un carusel care include doar scutece, mâncare și somn. Cu toate acestea, o parte importantă a dezvoltării bebelușului este joaca, cu ajutorul căreia se atinge atât dezvoltarea pentru latura cognitivă,cât și cea fizică. O altă componentă este creșterea emoțională și socială, care se bazează enorm pe timpul special dedicat învățării prin joacă. În acest fel copiii pot afla în permanență lucruri noi despre ei înșiși și lumea din jurul lor. 

Jucăriile de pluș pentru bebeluși de la Piciu Land sunt unul dintre factorii importanți cu ajutorul cărora bebelușul tău își va dezvolta creierul și va învăța abilități sociale și emoții. Atunci când alegi jucăriile potrivite pentru bebe, este important să ții cont de câțiva factori importanți, cum sunt vârsta recomandată sau materialele utilizate.

Copiii explorează lumea prin joacă, descoperind astfel cum funcționează lucrurile și cum acționează alte persoane în diferite situații. Joaca oferă, de asemea, o practică importantă în utilizarea limbajului, în rezolvarea problemelor sau dezvoltarea imaginației. Toate acestea sunt abilități care vor rezista testului timpului și îi vor ajuta enorm pe copilul tău pe tot parcursul vieții. 

Iată care sunt jucăriile recomandate pentru copii încă din primele zile de naștere și până la împlinirea vârstei de 1 an. 

  1. Covorașele cu activități. Sunt special create pentru copiii care stau pe spate, neavând posibilitatea de a se deplasa ori de a se întoarce pe burtică. Multe jucării sunt atârnate deasupra capului, dar în primă fază se poate să fie mult prea stimulante. Scoate jucăriile atașate, lăsând doar câteva cu care să se obișnuiască cel mic, urmând ca pe măsură ce trece timpul, să completezi și cu restul accesoriilor. 
  2. Aparate cu muzică. Auzul bebelușului este unul dintre simțurile timpurii care se dezvoltă, iar efectul muzicii poate fi calmant sau stimulant, în funcție de alegerile pe care le faci. În timpul zilei sau când bebe are energie poți opta pentru niște cântecele mai alerte, iar la culcare, cele mai potrivite sunt melodiile liniștite și relaxante. 
  3. Carusele cu inele sau alte jucării ușoare. Sunt recomandate deoarece ajută beblușii de 2-3 luni să exerseze apucarea cu mâna, oferind în același timp senzații deosebite cu ajutorul simțului tactil. 
  4. Oglinzile speciale care nu se sparg. În jurul vârstei de 3 luni, bebelușul începe să distingă fețele din jurul lui, așa ca o activitate extrem de amuzantă este să îi dai posibilitatea să își descopere propria față. O oglindă fixată în interiorul pătuțului îi va permite bebelușului să își admire chipul, iar asta va deveni din ce în ce mai fascinant pentru el pe măsură ce se apropie de pragul vârstei de 4 luni.
  5. Jucăriile pentru dentiție sunt importante în jurul vârstei de 6 luni, atunci când încep să apară primii dințișori. Fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui propriu, așa că unii părinți pot intui necesitatea acestor jucării mai devreme, chiar în jurul vârstei de 3 luni, în timp ce alții mai târziu, chiar și la 8-9 luni. 
  6. Zornăituri. Sunt jucăriile care zornăie atunci când sunt mișcate, iar rolul lor este mai important decât de a-i amuza pe cei mici. În timp ce mișcă jucăria, copilul tău va învăța legătura dintre cauză și efect și va exersa mâna și puterea brațului. 
  7. Jucăriile care se împing ori se trag. Sunt adecvate pentru bebelușii care s-au ridicat deja în două picioare și au început să facă primii pași. Jucăriile au rotițe care le permit să se deplaseze ușor, atunci când cei mici le țin de un mâner sau le trag cu o sfoară. Reprezintă o activitate foarte distractivă pentru cei mici, care îi motivează să continue să facă cât mai mulți pași.