Ce este un credit de nevoi personale și cum îl obții

341
Ce este un credit de nevoi personale și cum îl obții

Planurile de viitor pot să se materializeze cu un sprijin financiar. Tot ce ai nevoie pentru o renovare a casei, pentru o vacanță binemeritată sau pentru a avea o singură rată de plată la bancă, poți realiza cu un credit de nevoi personale. 

Împrumuturile bancare sunt soluțiile găsite de cei mai mulți oameni pentru rezolvarea problemelor financiare în care s-au aflat la un moment dat. Fie că apelezi pentru prima dată la un astfel de credit, fie vrei să gestionezi mai bine împrumuturile aflate în derulare, instituțiile financiar-bancare te pot ajuta. 

Finanțarea dorințelor poate fi complicată, dar cu puțin ajutor din partea specialiștilor, vei putea identifica creditul de nevoi personale cu ajutorul căruia să îți poți duce proiectele la bun sfârșit. 

Ce este un credit de nevoi personale? 

Un împrumut pe care îl poți obține de la bancă, pentru rezolvarea problemelor tale, care nu suportă amânare. Pentru anumite tipuri de credite de nevoi personale nu trebuie să motivezi nevoia pentru suma solicitată. 

Deși sunt surse rapide de creditare, vei putea primi banii necesari dacă îndeplinești condițiile minime stipulate de bancă. 

Ce trebuie să faci pentru a obține un credit de nevoi personale?

Poți intra pe site-ul instituției bancare pentru a examina condițiile de eligibilitate și a observa cum arată un plan de rambursare estimativ, ca să vezi dacă poți susține suma lunară de plată. Aici poți găsi informațiile necesare și poți aplica online. 

Majoritatea băncilor au calculatoare pentru a simula online creditul, astfel încât să poți afla valoarea acestuia, perioada de creditare și rata lunară. 

Condiție eliminatorie

Toate instituțiile financiar-bancare impun condiții de eligibilitate în vederea creditării. Una dintre acestea vizează ca în ultimul an să fi fost angajat, să nu ai pauze în muncă mai mari de o lună în toată această perioadă și o vechime de minimum 3 luni la angajatorul actual. 

Solicitare online sau la sediul fizic

Într-o eră a digitalizării, dar și pe fondul pandemiei de Covid-19, toate băncile oferă consiliere și posibilitatea de aplicare online. 

Dacă mergi fizic la sediul băncii vei primi un răspuns rapid. Chiar și așa, dosarul va fi analizat și documentele verificate cu mare atenție, băncile fiind renumite pentru faptul că acordă o grijă sporită istoricului de client, înainte de a lua orice decizie. 

Extra sfat: nu lua o sumă mai mare decât cea de care ai nevoie, dobânzile sunt în creștere, iar ratele pot deveni împovărătoare. 

Situații speciale

Dacă nu regăsești printre informațiile de pe site-ul băncii detalii despre situația ta particulară, poți merge direct într-o unitate bancară pentru mai multe informații. 

Sunt multe situații speciale, iar în urma analizei dosarului, poți să beneficiezi de sprijinul băncii, cu mențiunea că există posibilitatea să te califici pentru un credit de nevoi personale pentru care va trebui să aduci garanții imobiliare sau să constitui un depozit colateral. 

Evident, totul depinde și de suma solicitată, de veniturile încasate și de relația anterioară cu banca. 

Cele mai mici șanse de a primi un credit le au persoanele care au înregistrat datorii la Biroul de credite sau care au atins un grad de îndatorare foarte mare. 

Pentru sumele mari, băncile acceptă 1 sau chiar 2 codebitori, astfel încât să poți obține împrumutul necesar. Atenție însă, și persoanele care te pot susține în acest demers trebuie să îndeplinească aceleași condiții de eligibilitate. 

Beneficii și avantaje

Dacă vei aduce veniturile la banca la care soliciți creditul, poți beneficia de anumite avantaje: refinanțări în condiții avantajoase, comisioane zero, carduri de credit fără taxă de emitere, planuri de protecție pentru rambursări, combinarea produselor, oferte la asigurări etc. 

Pe de altă parte, pentru acordarea creditului sunt luate în calcul o gamă largă de venituri în măsura în care poți veni cu documente justificative pentru fiecare dintre acestea. Pot fi acceptate alte venituri decât cele salariale și anume: venituri din profesii liberale, pensii, drepturi de autor, bonusuri periodice etc. 

În funcție de necesități, trebuie să identifici creditul de nevoi personale optim pentru tine, verificând cu atenție condițiile de acordare, perioada de creditare și tipul de dobândă. Toate acestea sunt absolut necesare, mai ales în această perioadă în care tot mai mulți se găsesc în imposibilitate de plată, pe fondul creșterii dobânzilor la credite.