Beneficiile ochelarilor de ski: Cum te protejează?

398
Beneficiile ochelarilor de ski: Cum te protejează?

Orice pasionat de sporturi de iarnă trebuie să își pregătească atent echipamentul pentru ieșirea pe pârtie, indiferent de nivelul de pregătire pe care îl are. Printre piesele esențiale se numără și ochelarii de ski, prin care îți protejezi ochii de razele soarelui, dar și de corpurile străine cu care te poți confrunta atunci când cobori cu viteză mare. Pentru a nu uita să îi incluzi în bagajul tău de concediu, îți prezentăm câteva beneficii importante ale acestora. Află mai multe:

Protecție UV

Expunerea la raze UV nu este o problemă pe care trebuie să ți-o pui doar în sezonul cald. În special dacă îți plac ieșirile la munte îndeosebi în zilele cu soare, protecția UV  pe care ți-o oferă ochelarii de ski te va ajuta să eviți problemele care se dezvoltă în timp. Efectul soarelui asupra pielii implică afecțiuni precum petele pigmentare, îmbătrânirea prematură a tenului și poate duce chiar la dezvoltarea cancerului de piele.

Alege dintre ochelarii de ski disponibili pe 4fstore.ro perechea potrivită pentru tine. Este important ca aceștia să ți se potrivească perfect pe ochi, pentru a nu permite razelor de soare să pătrundă prin margini. Expunerea prelungită la soare pe pârtiile de ski poate chiar să ducă la dezvoltarea cataractei.

Previn efectul de strălucire sau glare

Schiatul în plină zi însorită implică și o priveliște strălucitoare, mai ales din cauza zăpezii care reflectă lumina. De aceea, ochelarii de ski au filtre speciale care înlătură acest efect deranjant. Dacă eviți purtarea acestora există șansa de a fi indus în eroare și de a nu observa la timp diverse obstacole sau chiar alți oameni. În acest fel poți cauza chiar accidente grave.

Verifică ochelarii cu lentile polarizate, deoarece aceștia îți oferă o vedere mai clară decât cei clasici. Aceștia blochează cu succes lumina reflectată în zăpadă sau gheață și îți permit să te bucuri de condiții cât mai bune de schiat în fiecare zi.

Îți protejează ochii în general

Pe lângă protecția UV este important să ții cont de cea generală, împotriva vântului, a frigului și a zăpezii. Adesea vei fi nevoit să traversezi pârtia în condiții mai puțin prietenoase, în special cu ochii tăi. Chiar dacă ninge în cantități mici sau vântul nu bate cu viteză foarte mare, odată ce cobori cu viteză te vei confrunta cu usturimi și corpuri străine la nivelul feței.

În aceste momente, protecția ochilor este esențială pentru siguranța ta și a celor din jur, dar și pentru sănătatea vederii tale. Evită să schiezi fără ochelarii de protecție, deoarece, altfel, nu te vei putea bucura de o experiență plăcută.

Te protejează de frig

La altitudini înalte, iarna este mult mai friguroasă decât în oraș, așa că nu subestima temperaturile scăzute cu care te poți confrunta. Ochelarii de dimensiuni potrivite îți asigură protecția împotriva frigului, așa că alege-i cu grijă. 

În general, bărbaților li se potrivesc ochelarii de mărimea L, în timp ce pentru femei și copii pot fi aleși cei S. Ține cont de felul în care îi simți atunci când îi probezi, dacă îți sunt potriviți sau sunt prea strâmți. Chiar dacă vrei să fii protejat împotriva frigului și ninsorii, nu alege ochelari pe care îi simți inconfortabil pe față.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune, în primul rând, asumarea tuturor măsurilor de siguranță și protecție, iar ochelarii de ski nu pot lipsi din această categorie. Alege-i pe cei care se potrivesc cel mai bine stilului tău, dar, mai ales, nevoilor principale.