Ai o cafenea? Iată 5 metode pentru atragerea clienților

131
Ai o cafenea? Iată 5 metode pentru atragerea clienților

Un business profitabil se clădește prin munca și implicarea antreprenorilor, însă niciun efort nu este suficient în lipsa unei clientele dispusă să plătească pentru produsele și serviciile oferite de aceștia.

Cafenelele reprezintă modele de business simplu de dezvoltat, cel puțin la prima impresie, însă fiindcă vorbim despre o ramură a industriei HoReCa, atragerea și fidelizarea clienților nu sunt întotdeauna floare la ureche.

Iată 5 sfaturi utile prin care să poți atrage mai mulți consumatori în cafeneaua ta:

1. Mizează pe calitatea produselor și serviciilor

Într-un business din sfera HoReCa, cel mai eficient secret care te conduce către succes este calitatea produselor și/sau serviciilor oferite. Oferindu-le celor care îți trec pragul cafenelei o experiență plăcută, îi vei determina să-și dorească să revină. Așadar, acordă atenție în primul rând calității cafelei – principalul produs care îți generează venit în afacerea pe care o conduci. Optează pentru sortimente premium, diversificate, astfel încât să poți satisface gusturile oricărui pasionat de cafea și instruiește-ți angajații în vederea gestionării eficiente a relației cu clienții.

2. Creează un ambient plăcut

Un alt detaliu pe care să îl ai în vedere pentru a-ți transforma business-ul într-un adevărat magnet pentru consumatori este să creezi un mediu plăcut în interiorul locației. Prin urmare, ceea ce ai de făcut este să implementezi tehnicile de scent marketing prin utilizarea parfumurilor ambientale. De departe cea mai bună alegere este aroma de cafea pentru difuzor, însă cu o simplă căutare pe internet poți să vezi și alte arome de parfum potrivite pentru o afacere de acest gen.

3. Organizează seri tematice

Servirea cafelei este un ritual complex și interesant în foarte multe țări din lume. De aceea, o idee foarte bună este să organizezi la cafenea seri tematice cu diverse momente artistice și tematice din diverse colțuri ale lumii. Știai, de exemplu, că irlandezii preferă să-și savureze cafeaua preferată – Irish Coffe – seara, după cină? Dar că grecii adoră să se delecteze cu această băutură din cești grose, pentru a avea răgazul necesar de a socializa în timpul servirii cafelei?

4. Adoptă conceptul ”Happy Hour”

Modelul american de a oferi prețuri reduse la produse selecționate într-un anumit interval orar este o altă modalitate de a atrage clienți în cafeneaua ta. Conceptul ”Happy Hour” este, totodată, o strategie eficientă de fidelizare, care creează un mecanism repetitiv în percepția clienților, un obicei.

5. Amenajează terasa

Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție îți permite, amenajează o terasă în fața cafenelei. Aceasta îți va rotunji veniturile considerabil, mai ales în sezonul cald, atunci când majoritatea clienților preferă să-și servească delicioasa cafea de dimineață sub razele blânde ale soarelui. În plus, vei câștiga un plus de vizibilitate.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare