6 motive pentru care cărămida aparentă este o alegere bună pentru redecorare

345
6 motive pentru care cărămida aparentă este o alegere bună pentru redecorare

Cărămida este unul dintre materialele de construcții utilizate din cele mai vechi timpuri, iar în prezent are noi întrebuințări în diverse stiluri de design interior. Vorbim despre cărămida aparentă, cu ajutorul căreia se pot îmbrăca pereți, arcade sau șemineuri din orice locuință. Placarea se face vertical, rolul său este decorativ și poate fi utilizată cu succes atunci când îți dorești să transformi radical aspectul estetic al unei camere.

Dacă te tentează ideea de a folosi cărămida aparentă, mai jos, vei găsi șase motive pentru care  aceasta este considerată o alegere bună pentru redecorare:

Cărămida aparentă se montează ușor

Acest material se aseamănă destul de mult cu plăcile de faianță, inclusiv în ceea ce privește montajul. cărămida aparentă se poate aplica rapid și ușor pe orice suprafață, atâta vreme cât aceasta este perfect dreaptă, astfel încât fiecare parte să se îmbine corespunzător.

În general, cărămida aparentă se folosește pentru a acoperi un perete din living, dormitor, hol sau bucătărie sau pentru a placa diverse zone, așa cum e o arcadă, spre exemplu. Și șemineul acoperit cu acest tip de cărămidă aduce un plus de stil într-un spațiu interior.

Indiferent unde va fi montată, suprafața pe care se aplică trebuie să fie dreaptă, fără denivelări și, de asemenea, bine curățată în prealabil. Deși montajul este simplu de realizat, este recomandat să apelați la un specialist.

Este disponibilă în mai multe nuanțe

Când te gândești la cărămidă, îți vine în minte inevitabil culoarea portocaliu-roșiatică, specifică acestui material. Dar cum tendințele în design interior au evoluat, în prezent, există pe piață cărămidă aparentă într-o varietate de culori: de la alb și crem, până la numeroase combinații de maro în degrade.

Este rezistentă în timp

Cărămida aparentă protejează suprafața pe care este montată și este extrem de rezistentă în timp. Nu se zgârie și nu se sparge, ceea ce înseamnă că nu vor rămâne semne așa cum se întâmplă pe un perete normal.

Aduce un plus de stil oricărei încăperi

Rolul acestui material este unul decorativ, însă placarea unui perete într-o cameră cu aceste cărămizi aparente mai vine cu un avantaj: va crea și o atmosferă caldă și intimă. Impactul vizual și estetic este sporit dacă pe unul dintre pereții din living este aplicată cărămidă aparentă. De asemenea, în dormitor sau în bucătăria open-space, aceasta oferă un aspect modern și primitor.

Și culoarea cărămizilor aparente poate spune multe despre stilul ales. Spre exemplu, cea roșiatică este specifică mai degrabă stilului vintage, în timp ce varianta albă sau nude va spori senzația de eleganță în orice spațiu interior.

Cărămida aparentă se întreține și se curăță simplu

De ce este ideală pentru redecorare? Pentru că se întreține și se curăță foarte ușor. În cazul în care este montată în spații cu umezeală, precum baie sau bucătărie, este recomandată folosirea unei substanțe pentru impermeabilizare. Ulterior, ea se va șterge de praf cu o cârpă moale, la intervale periodice, fiind de preferat a se utiliza un detergent special care păstrează impermeabilitatea pietrei.

Cărămida aparentă poate fi folosită și la exterior

Fiind durabilă și rezistentă, cărămida aparentă este ideală pentru a fi utilizată și la exterior pentru placarea casei sau pentru decorarea terasei. Vei putea apela la tot felul de metode creative, astfel încât să-ți personalizezi spațiul cu ajutorul acestui material. Pe lângă pereții sau arcadele interioare, transformă-ți și grădina într-o oază de relaxare. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui la încercare imaginația sau să ceri consiliere din partea unei echipe specializate.

Cărămida aparentă este o alegere bună pentru redecorare atunci când îți dorești o atmosferă caldă, intimă și modernă în locuința ta. Aflată în tendințele pentru design interior, o găsești în diverse culori, potrivite pentru fiecare spațiu din casa ta.