5 materiale potrivite pentru treptele de la intrarea în casă

527
5 materiale potrivite pentru treptele de la intrarea în casă

Intrarea în locuință este unul dintre cele mai vizibile spații și în același timp și unul care creează prima impresie. Din acest motiv, amenajarea treptelor trebuie să se facă cu materiale care să complimenteze locuința. Iată care sunt cele mai potrivite materiale pentru treptele de la intrarea în casă și în ce fel schimbă acestea aspectul total. 

Piatra naturală – pentru un plus de eleganță

Dacă vrei ca treptele locuinței tale să fie amenajate într-un mod unic, cu o pată de culoare pe care să nu o mai găsești nicăieri, atunci piatra naturală este soluția cea mai potrivită. Poți găsi o multitudine de modele de trepte din piatră naturală de la Piatraonline.ro din care poți alege exact ceea ce se potrivește casei tale.

Poți găsi aici modele de trepte din marmură, granit, travertin sau ardezie, care să completeze într-un mod cât mai plăcut estetica locuinței tale. Fiecare dintre aceste tipuri de piatră naturală beneficiază de modele și culori unice, astfel că alegerea ta nu se va mai regăsi în nicio altă parte. 

În plus piatra naturală rezistă la temperaturi foarte mari, nu se sparge, nu se decolorează și nu se deformează ca urmare a încărcărilor. 

Lemn compozit pentru un aspect rustic

Dacă vrei ca locuința ta să aibă un aspect rustic sau să pară cât mai primitoare, atunci poți opta pentru frumusețea lemnului compozit. Lemnul compozit este un material artificial, care imită foarte bine lemnul, de la culoare și până la textură. Spre deosebire de lemn însă, lemnul compozit oferă o duritate mai mare și acoperă toate dezavantajele pe care le are lemnul natural.

Lemnul compozit nu putrezește, nu permite formarea cariilor, rezistă la temperaturi ridicate și incendii și are o durată mult mai mare de viață. 

Ciment și beton- pentru un accent de simplitate

Dacă nu vrei să insiști foarte mult pe amenajarea treptelor, atunci poți opta pur și simplu pentru trepte din beton. Acestea nu au însă aceeași estetică precum celelalte tipuri de materiale, însă aduc rezistențe superioare la trafic și șocuri mecanice. 

Pe de altă parte, poți vopsi cu ușurință treptele, creând adevărate opere de artă la nivelul intrării în locuința ta. 

Treptele din beton rezistă la compresiune și la incendiu, însă sunt sensibile la infiltrații de apă și la apariția mucegaiului. 

Placaje ceramice- pentru buget redus

Dacă ai un buget relativ redus și vrei ca amenajarea treptelor să fie totuși făcută cu un material care să confere personalitate casei tale, atunci poți opta pentru pavaje ceramice. Gresia este în general preferată pentru aceste tipuri de amenajări însă prezintă dezavantajul consumului foarte mare de material, mai ales în timpul acoperirii suprafețelor cu forme atipice, cum ar fi cazul treptelor rotunde.

Spre deosebire de piatra naturală, care poate fi debitată dintr-o bucată în orice formă, gresia este un material care acoperă suprafețele din bucăți. În plus, gresia are o grosime foarte mică și se poate sparge cu ușurință, spre deosebire de piatra naturală a cărei grosime pentru placări este de 2 cm, fiind astfel mult mai rezistentă. 

Trepte metalice

Dacă vrei o soluție atipică, atât ca aspect cât și ca avantaje, atunci treptele metalice zincate sunt o soluție potrivită. Este important însă să iei în calcul faptul aceste tipuri de scări nu au rezistențe la fel de mari precum piatra naturală sau betonul. 

Acestea sunt soluțiile pentru care poți opta atunci când vine vorba despre amenajarea treptelor de la intrarea în locuință. Este nevoie să ai în vedere aceste caracteristici și să alegi în funcție de preferințe, dar și de buget. În acest fel casa ta va arăta minunat, iar tu vei fi mulțumit de alegerea făcută.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare