5 investiţii pe care merită să le faci pentru maşina ta

372
5 investiţii pe care merită să le faci pentru maşina ta

Preţul de achiziţie nu este nicidecum singura investiţie pe care o faci în maşina ta. De felul în care o îngrijeşti depinde durabilitatea acesteia. De la revizii, piese de schimb şi componente până la cele mai noi accesorii şi gadgeturi, toate te pot ajuta să îmbunătăţeşti experienţa condusului. Iată câteva investiţii pe care maşina ta le merită în orice condiţii.

Revizii la timp

În primii ani, termenii garanţiei te obligă să respecţi un interval strict al reviziilor. Unii şoferi renunţă la această rigoare îndată după expirarea termenului. Amânarea reviziilor uzuale de sezon îţi poate expune maşina la defecţiuni. Respectă intervalul de timp şi de kilometri pentru reviziile de uleiuri şi filtre pentru a prelungi durata de viaţă a motorului maşinii. Dintre acestea, uleiul de motor este esenţial – alege doar produse de calitate, de la producători recunoscuţi şi înlocuieşte-le chiar şi cu 1.000 – 2.000 de kilometri mai devreme.

Componente de calitate

Industria pieselor auto s-a dezvoltat atât de mult încât găseşti produse pentru orice buget. Nu te lăsa păcălit de preţurile derizorii ale unor produse. O piesă de schimb produsă clandestin în Asia, fără respectarea unor minime norme, îţi poate transforma maşina într-un pericol pe carosabil. Alege doar producători de origine sau, dacă bugetul nu îţi permite, producători consacraţi în domeniu. O piesă mai scumpă la achiziţie, dar care rezistă mai mult timp şi implicit mai mulţi kilometri pe maşină, este o investiţie mult mai rentabilă decât una ieftină, dar de calitate precară, care cât de curând îţi va produce alte pagube.

Importanţa cauciucurilor

Anvelopele celor patru roţi reprezintă singura interacţiune a maşinii tale cu suprafaţa pe care rulează. De modul cum se comportă cauciucurile depinde reuşita unor manevre esenţiale de accelerare, schimbare de direcţie sau frânare în orice condiţii de trafic sau atmosferice. În ţara noastră, înlocuirea pneurilor de sezon nu trebuie privită doar ca o îndeplinire a rigorilor legale. Anvelopele de vară în sezonul cald şi cele de iarnă în lunile cu vreme rece te ajută să-ţi menţii stabilitatea în condiţiile specifice de drum. Pentru iernile uşoare spre moderate sunt suficiente şi anvelopele all season. Dacă însă vrei să circuli în orice condiţii în sezonul rece, alege doar anvelope iarnă de la producători de top.

Garaj

Maşina ta capătă uzură chiar şi atunci când stă. Acolo unde este posibil, amenajarea unui garaj poate reprezenta cea mai bună investiţie în prelungirea duratei de viaţă a acesteia. În garaj, caroseria nu mai este expusă la efectele negative ale precipitaţiilor. Pe timp de iarnă, nu mai trebuie să deszăpezeşti sau să te chinui să deschizi uşile îngheţate. Aşadar, câştigi inclusiv la capitolul timp, care este din ce în ce mai puţin. Inclusiv componentele şi accesoriile din cauciuc, care suferă cel mai mult din cauza expunerii îndelungate la frig, au de câştigat datorită adăpostului şi căldurii pe care o oferă un garaj maşinii tale.

Accesorii

Accesoriile potrivite îţi aduc un plus de confort la volan. Maşinile standard sunt produse pentru a oferi servicii standard majorităţii. Dacă doreşti ceva în plus, care nu a fost instalat din fabrică pe maşina pe care o conduci, soluţia este să cauţi un accesoriu dedicat.

Pentru telefonul mobil

Telefonul mobil inteligent a ajuns să înlocuiască o mulţime de instrumente fără de care până în urmă cu câţiva ani nu ai fi plecat la drum. GPS-ul şi playerul audio sunt doar două exemple în acest sens. Pentru a beneficia de toate aplicaţiile ai nevoie ca telefonul să fie tot timpul încărcat cu cablul de date potrivit conectat la priza de 12V a automobilului. Pentru ca ecranul să fie vizibil în timpul deplasării ai nevoie de un suport auto pentru parbriz, planşa de bord sau grila de ventilaţie.

Pentru curăţenie

Gesturile mici de întreţinere a maşinii sunt cel puţin la fel de importante. Un aspirator de mână te ajută să reduci vizitele la spălătorie. Pentru a proteja mocheta, cele mai utile sunt covoarele de tip tavă, care reţin apa şi mizeria. Curăţenia interioară şi exterioară a maşinii nu are doar raţiuni estetice, ci şi pentru protejarea elementelor de caroserie şi a habitaclului.

Costurile pentru întreţinerea maşinii nu trebuie privite drept cheltuieli, ci investiţii în prelungirea duratei de viaţă a acesteia. Respectarea intervalului de revizii, utilizarea de piese şi componente de calitate şi alegerea accesoriilor potrivite îţi pot îmbunătăţi semnificativ experienţa condusului.

ForcePlast covoare cauciuc benzi transportoare