5 intervenții estetice non-chirurgicale

323
5 intervenții estetice non-chirurgicale

Intervențiile de ordin estetic au luat din ce în ce mai multă amploare în ultimii ani, pe măsură ce oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de îmbunătățirea aspectului fizic. Astfel de proceduri oferă șansa de a corecta mici imperfecțiuni sau de a reda aspectul tânăr al pielii, astfel ajutând la creșterea stimei de sine în cazul celor nemulțumiți de felul în care arată.

Poate și tu te-ai gândit să apelezi la o astfel de tehnică, dar te temi de o intervenție mult prea invazivă. Nicio problemă! Există și numeroase intervenții estetice non-chirurgicale pe care merită să le iei în considerare.

1. Injectarea de grăsime proprie

Multe femei și-ar dori să scoată în evidență anumite părți ale corpului (de exemplu sânii), dar se tem de o operație clasică de augmentare. În astfel de situații, pot profita de o remodelare corporală completă preluând grăsime din anumite zone în care se află în exces și injectând-o în acele regiuni care doresc să fie evidențiate.

Augmentarea mamară prin această tehnică este foarte populară, dar și intervenția de mărire a feselor cu grăsime proprie este abordată de către numeroase paciente. Injectarea grăsimii poate ajuta și la augmentarea buzelor sau la liftingul facial nechirurgical.

2. Terapia cu laser

Intervențiile care presupun folosirea laserului sunt extrem de populare și au numeroase utilizări. Probabil cea mai comună dintre acestea este epilarea definitivă, oferind rezultate extraordinare, de durată. Însă, terapia cu laser este utilizată și pentru a estompa cicatricile, pentru a acționa asupra acneei persistente, dar și în cadrul diferitelor tehnici de rejuvenare facială.

3. Injecțiile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în organism, contribuind la buna hidratare și la elasticitatea pielii. Însă, pe măsură ce îmbătrânim, nivelul acesteia scade, motiv pentru care apar ridurile. 

De aceea, injecțiile cu acid hialuronic sunt deseori utilizate pentru netezirea pielii și pentru estomparea ridurilor. Substanța are și efect de “umplere”, așadar poate fi folosită și pentru alte tipuri de intervenții, printre care se numără și mărirea buzelor sau îmbunătățirea aspectului cicatricilor.

4. Peelingul chimic

Această metodă nechirurgicală este utilizată pentru a reda pielii aspectul tânăr și a îndepărta micile imperfecțiuni. Ea presupune aplicarea pe piele a unor substanțe chimice puternice. Mai precis, are loc arderea controlată a pielii pentru a îndepărta diferite semne, a ameliora aspectul unor cicatrici sau a estompa ridurile fine.

5. Mezoterapia

Un alt mod de reîntinerire a pielii constă în folosirea mezoterapiei. Aceasta este utilizată și pentru a reduce depunerile de grăsime, celulita, pentru a netezi riduri sau a îndepărta petele pigmentare. Ea se poate utiliza fie cu ace, fie cu ajutorul unor impulsuri electrice pentru a introduce sub piele substanțe active care să acționeze asupra țesuturilor.

O piele cât mai tânără și o formă armonioasă a corpului se numără printre lucrurile pe care oricine și le-ar dori cu siguranță. În momentul în care apar mici imperfecțiuni, există riscul de a te simți mai puțin încrezător, așa că poate vei vrea o schimbare. Dacă ai reticențe față de intervențiile estetice invazive, poți lua în considerare și aceste tehnici non-chirurgicale, care te vor ajuta să obții rapid aspectul fizic dorit.

Mihai Chertif

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/