5 idei pentru mobilarea întregului apartament

703
5 idei pentru mobilarea întregului apartament

Odată mutat în casă nouă, următoarea provocare căreia trebuie să-i faci față este mobilarea apartamentului. În primul rând, trebuie să alegi un stil de amenajare care să fie unitar în întreg apartamentul, fără însă ca mobilierul să fie identic în fiecare cameră.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi îți oferim câteva sugestii referitoare la mobilarea apartamentului, în funcție de dimensiunile acestuia și de fiecare cameră în parte. 

Mobilarea unui apartamentului cu două camere

Vorbim de un apartament de mici dimensiuni, astfel că nu ar trebui să alegi mobilier masiv, care să ocupe mult loc, pentru că spațiul pe care îl ai la dispoziție este destul de limitat. Este recomandat mobilierul multifuncțional, cum ar fi o canapea extensibilă, care se poate transforma în pat. De asemenea, piesele de mobilier pliabile sau rabatabile reprezintă o soluție eficientă pentru a câștiga mai mult spațiu.

Pentru a crea senzația că încăperile sunt mai spațioase, poți să apelezi la oglinzi mari, montate direct pe perete sau pe ușile dulapurilor. 

Mobilarea unui apartament cu 3 sau 4 camere

În cazul în care ești fericitul proprietar al unui astfel de apartament, ai la dispoziție un spațiu mai generos, pe care îl poți amenaja așa cum ți-l dorești. Nu trebuie totuși să cazi în extrema cealaltă, încărcând camerele cu mobilă de care nu ai neapărată nevoie, doar „ca să nu pară casa goală”. Mult mai eficient pentru a umple spațiul este să apelezi la piese de mobilier mai ample Astfel, poți folosi un șifonier pe toată lungimea peretelui sau un colțar în formă de U, pe trei laturi ale încăperii.

Pentru a completa decorul, poți umple spațiile care rămân neocupate, cu plante de apartament în ghivece mai mari sau mai mici. 

Cum mobilezi dormitorul

Dormitorul este un spațiu destinat odihnei și relaxării, așa că aici ai nevoie de maximul de confort. Piesa principală de mobilier este patul, iar în funcție de poziționarea acestuia se aleg și celelalte elemente.

Patul poate fi poziționat lângă perete sau pe mijlocul camerei, iar mobilierul dormitorului se completează cu una sau două noptiere, un dulap și o comodă pe care poate fi așezat un televizor. Dacă dormitorul este unul de mici dimensiuni, ideal ar fi să folosești un pat cu o ladă pe post de spațiu pentru depozitare. De asemenea, o soluție originală pentru un astfel de dormitor este patul care se poate rabata. 

Cum mobilezi livingul

În living îți petreci cea mai mare parte din zi, și tot aici îți primești oaspeții, așa că și această încăpere are o importanță deosebită. În acest caz, elementul central este canapeaua, care poate fi una fixă sau extensibilă. Cele din a doua categorie sunt mai practice, pentru că, la nevoie, pot fi transformate în pat. De asemenea poți opta și pentru un colțar sau o canapea modulară, formată din mai multe piese pe care le poți aranja cum dorești.  În fața canapelei trebuie să existe o măsuță pentru cafea, iar un alt element de mobilier important este comoda pentru televizor.    

Cum mobilezi bucătăria și baia

Bucătăria și baia sunt spații cu particularități speciale, iar mobilierul trebuie adaptat funcțiilor pe care le au. Astfel,  în bucătărie ai nevoie de masă și scaune, dulapuri pentru veselă și ingrediente și un blat folosit ca spațiu de lucru. Foarte importante sunt și electrocasnicele, respectiv frigiderul, aragazul, hota și mașina de spălat vase.

În baie, cele mai importante sunt obiectele sanitare, însă ai nevoie și de un dulap folosit ca spațiu de depozitare, precum și o mască de lavoar, în același scop. Nu în ultimul rând,  oglinda instalată deasupra chiuvetei este un alt element care nu trebuie să lipsească dintr-o baie. 

În final, mai avem o veste bună care constă în faptul că poți comanda dintr-un singur loc tot ce ai nevoie pentru mobilarea apartamentului. În acest loc poți ajunge foarte simplu, dintr-un singur click aici.